Çözüldü Minecraft RTX modda 30 FPS oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

revcomrade

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar, RTX 2060'a sahibim, Minecraft RTX versiyonuna girdiğimde ekran kartımın neredeyse sadece %50'si kullanılıyor ve oyun kendini 30 FPS'ye kilitliyor. RTX modunu kapattığımda ise tekrar sabit 60 FPS oluyor. VRAM ile alakalı bir konu olabilir diye düşündüm çünkü elimdeki versiyon kartın 6 GB VRAM'li modeli. Minecraft'ın kendisiyle alakalı bir sorun mu? Yoksa benim kartta bir sıkıntı mı var?
RTX açık hali üssteki, alttaki fotoğraf ise normal hali.

rtx.png

normal.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Siz dedikten sonra kendim de baktım ve bende de ilginç bir şekilde 48FPS sabitledi oyun.

Çözümü NVIDIA panelden 3D uygulama ayarlarından yapılıyor, Minecraft for Windows 10 için "Düşey Senkronizasyon" ayarını kapalı hale getirdiğinizde düzeliyor.
Hocam sürücünüze bi göz atın derim.
2. olarak nasıl yaptınız ben de denemek istiyorum bayadır yapamıyorum...

Minecraft Windows 10 Edition'da bulunmakta RTX olayı. Java sürümünde yok. Minecraft'ı Microsoft Store'den satın almanız gerek.

sürücülerimi Spider-Man Remastered çıktığında güncellemiştim, en son sürücüleri kullanıyorum yani. Ayrıca nasıl yaptınız derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım. Gamepass aboneliğim ile Minecraft Windows edition'a giriyorum. Java sürümünde yok RTX.

sürücülerimi Spider-Man Remastered çıktığında güncellemiştim, en son sürücüleri kullanıyorum yani. Ayrıca nasıl yaptınız derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım. Gamepass aboneliğim ile Minecraft Windows edition'a giriyorum. Java sürümünde yok RTX
Tüh ya bende var denemek istedim bi türlü beceremedim :( Teşekkürler. Meğerse Javaymış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı