Minecraft Server Kuramıyorum

• Konuyu başlatan Ali Can Erdoğan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 6.484
Minecraft hakkında bilgim yok ancak modem'iniz VPN hesapları açabiliyorsa onun üzerinden VPN server kurarak veya modeminizin böyle bir özelliği yok ise kendi bilgisayarınız üzerine Windows üzerinde VPN server kurarak dışarıdaki kişilerin sizin iç ağınıza kullanıcı adı ve şifre ile erişimlerini sağlayabilirsiniz.
Modeminizin VPN server özelliği var ise muhtemelen özel bir ayara ihtiyaç duymadan dışarıdan gelen VPN trafiğini içeriye alacaktır, Windows üzerinde VPN server kurarsanız modeminizde bazı portları kendi bilgisayarınızın IP adresine yönlendirmeniz ve Windows güvenlik duvarını tamamen kapatmanız veya VPN portlarına Windows üzerinden de erişim izni vermeniz gerekmektedir.
VPN için port listesi aşağıdadır, Windows client üzerinde kuracağınız VPN için 1723 ve 47 yönlendirmeleri yeterli olacaktır.
Minecraft için de kendi ağ bağdaştırıcı nızın iç IP adresini vererek server oluşturmayı deneyebilirsiniz hata mesajı almazsanız sorun yok demektir.
Dışarıdaki kişiler VPN ile bağlantı kurdukları zaman sizin iç ağınızdan IP adresleri alacaklar. Dikkat etmeniz gereken bir hususta arkadaşlarınıza VPN client bağlantısı oluşturduğunuzda, onlarda oluşacak olan VPN bağdaştırıcısında TCP/IPv4 ayarlarında uzak bağlantıyı yani sizi ağ geçidi olarak kullanmaları ile ilgili bir tik var bunu kaldırmanız olacaktır.
Böylelikle Hamachi veya başka bir yazılıma ihtiyaç duymadan kendi VPN sunucu'nuzu oluşturmuş olacaksınız. Bağlanacak olan kişilere kendi Windows unuz üzerinden kullanıcı hesabı ve şifre tanımlayıp o kişileri oluşturduğunuz VPN sunucu bağdaştırıcı özelliklerinde bağlantı yapacaklar listesine eklemeniz yeterli olacaktır.
Not: Bu işlemler Windows Pro ve Enterprise üzerinde yapılabilmektedir. Home sürümlerinde denemedim teste tabi.
Böyle bir uygulama üzerinde çalışabilirsiniz. Denemeye değebilir.

PPTP

• To allow PPTP tunnel maintenance traffic, open TCP 1723.
  • To allow PPTP tunneled data to pass through router, open Protocol ID 47.
L2TP over IPSec

• To allow Internet Key Exchange (IKE), open UDP 500.
  • To allow IPSec Network Address Translation (NAT-T) open UDP 5500.
  • To allow L2TP traffic, open UDP 1701.

@Recep Baltaş Adımları izleyerek serveri kurdum. Daha sonra çalıştır dediğim zaman " Failed to Bınd Port " hatasını aldım. Kendi modem arayüzümde port açma ile ilgili bir şey bulamadım. İşletim sistemim Windows 8.1. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı