Minecraft server optimizasyonu nasıl yapılır?

kekadampro

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ile Minecraft oynamak için bir VDS satın aldım. E5 2689V4 4 çekirdek işlemci 16 GB DDR4 RAM ve 80GB M.2 var. Sunucuda geyser-standole de olacak Bedrock bağlantısı için. 8-10 kişi aktif olacak sunucuda nasıl optimizasyon yapabilirim? Chunky ile chunk'ları önceden oluşturacağım ama ilk once purpur mu kurmaliyim yoksa Fabric + optimizasyon modları mı?

Arkadaşlar ile Minecraft oynamak için bir VDS satın aldım. E5 2689V4 4 çekirdek işlemci 16 GB DDR4 RAM ve 80GB M.2 var. Sunucuda geyser-standole de olacak Bedrock bağlantısı için. 8-10 kişi aktif olacak sunucuda nasıl optimizasyon yapabilirim? Chunky ile Chunk'ları önceden oluşturacağım ama ilk once purpur mu kurmaliyim yoksa Fabric + optimizasyon modları mı?

Yeni sürümlerde oynuyorsanız örneğin 1.16.5 üstü Ryzen işlemcili sunucular öneririm. Bu sunucuyu kullanıcaksanız aşağıdaki linkteki ayarları yapın. Ayrıca papermc öneririm purpur yerine.

Fabric + optimizasyon modları sadece Client side yani oyuncu için optimizasyon yapar sunucuya bir katkısı olmaz.

Yeni sürümlerde oynuyorsanız örneğin 1.16.5 üstü Ryzen işlemcili sunucular öneririm. Bu sunucuyu kullanıcaksanız aşağıdaki linkteki ayarları yapın. Ayrıca papermc öneririm purpur yerine.

Fabric + optimizasyon modları sadece Client side yani oyuncu için optimizasyon yapar sunucuya bir katkısı olmaz.

Teşekkürler paper'a bakacağım. Ancak modların client side olduğunu söylemiştiniz bu lithium, ferritecore, entityculling ve c2me içinde geçerlimi bunların özellikle chunk yükleme performansını çok arttırdığını duymuştum.

Teşekkürler Paper'a bakacağım. Ancak modların Client side olduğunu söylemiştiniz bu lithium, ferritecore, Entity Culling ve C2me içinde geçerlimi bunların özellikle chunk yükleme performansını çok arttırdığını duymuştum.

Bu modlar performans artışı sağlar fakat tek oyunculu modda. Siz çok oyunculu modda zaten bu yükü sunucuya vermiş oluyorsunuz. Size önerim attığım linkteki ayarlar + chunky ile önceden dünyayı oluşturmanız olacaktır. Clearlag gibi pluginleri kullanmayın Paper'ın içinde kendi clearlag benzeri çalışan bir özellik var zaten.

Bu modlar performans artışı sağlar fakat tek oyunculu modda. Siz çok oyunculu modda zaten bu yükü sunucuya vermiş oluyorsunuz. Size önerim attığım linkteki ayarlar + chunky ile önceden dünyayı oluşturmanız olacaktır. Clearlag gibi pluginleri kullanmayın Paper'ın içinde kendi clearlag benzeri çalışan bir özellik var zaten.
Hocam yanlış anlamışsınız galiba fabric derken sunucu yazılımı olanı kastettim ve modlarda server side modlar yine kendim deneme yanılma yapacağım ikisinide test edeceğim.

Hocam yanlış anlamışsınız galiba Fabric derken sunucu yazılımı olanı kastettim ve modlarda server side modlar yine kendim deneme yanılma yapacağım ikisini de test edeceğim.

Fabric konusunda bir bilgim yok pluginli bir sunucu açacağınızı sandettim purpur deyince.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı