Minecraft shader oynarken sistem aniden kapanıyor

kertakon

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Başlıkta da dediğim gibi Minecraft'ı shaderlı oynarken bilgisayarım birden kapanıyor ama bilgisayarımın Minecraft'ı shaderlı bir şekilde oynatabilecek kadar güçlü olduğuna inanıyorum oyun oynarken ısı ve kullanım değerlerine bakıyorum ve GPU: 70%-80% CPU: 50%-60% arası kullanılıyor.
Sıcaklık ise GPU: 70-80 GPU hotspot: 80-100 CPU: 60-70 derece arasında oluyor oyunda 60FPS oynatıyor arada nadiren 55-60 arası gidiyor ama çoğunlukla 60 sabit. Kullandığım shader solas shader Ultra ayarlarda 12 chunk oynuyorum. PC'nin neden birden kendini kapattığını anlayamadım ve bu da benim Minecraft'ı ilk defa shaderlı oynayışım yani bu konuda tecrübesizim belki shader ayarlarından veya başka birşeydende olabilir bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, normalde bilgisayarın kendini kapatma durumu ısıdan kaynaklanabiliyor ancak ısı ile ilgili bir problem değilse genelde birkaç sebebi oluyor; atadığın RAM miktarını kontrol et ve duruma göre yükselt, eğer OptiFine kullanıyorsan ayarlarını optimize et, grafik kartını güncelle. Bunların dışında diğer shaderları da deneyebilirsin. BSL serisi kaliteli ve optimize çalışıyor.

Merhaba, normalde bilgisayarın kendini kapatma durumu ısıdan kaynaklanabiliyor ancak ısı ile ilgili bir problem değilse genelde birkaç sebebi oluyor; atadığın RAM miktarını kontrol et ve duruma göre yükselt, eğer OptiFine kullanıyorsan ayarlarını optimize et, grafik kartını güncelle. Bunların dışında diğer shaderları da deneyebilirsin. Bsl serisi kaliteli ve optimize çalışıyor.

RAM olarak yeterli 16 GB RAM'im var ve oyun açık olunca Total'de 10GB RAM kullanıyor bilgisayar değerler normal sıcaklık aşırı yüksek değil ama bilgisayar kapanıyor sebebini anlayamadım. Bu shader hoşuma gitti bununla devam etmek istiyorum.

RAM olarak yeterli 16 GB RAM'im var ve oyun açık olunca Total'de 10GB RAM kullanıyor bilgisayar değerler normal sıcaklık aşırı yüksek değil ama bilgisayar kapanıyor sebebini anlayamadım. Bu shader hoşuma gitti bununla devam etmek istiyorum.
Merhaba, eğer bu sorun sadece bu shaderda varsa shaderı yapan kişilerin topluluğunda benzer sorunu yaşayan birileri var mı diye kontrol edebilirsin. Disklerini güncel tutmayı da unutma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı