Minecraft sunucusuna yapılan Bot Attack veya DDoS saldırıları nasıl engellenebilir?

XENOARES

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar. Bugün Minecraft 1.21.4 Purpur sunucumuzda normal bir şekilde oynarken birden karşıma ekteki ekran çıktı ve atıldım. Ardından sunucuda oynamaya devam eden arkadaşım etrafta milyonlarca wither spawn olduğunu ve üzerlerinde bir discord sunucusunun adresi yazdığını söyledi. Bunlar olurken konsolda aşırı hızlı bir şekilde kırmızı ve beyaz yazılar geçiyordu. "stop" komutunu yazdım fakat işe yaramadı. Ben de çaresizlikten direkt konsolu çarpıya basarak kapadım. Tekrardan teyit amaçlı sunucuyu açtım ve girdiğimde ekranda sağda bir scoreboard belirdiğini ve ekteki fotoğrafta yazıların yazdığını gördüm. Bu saldırıları önlemenin bir yolu yok mudur? Saldırı tarihi zaten fotoğraftaki scoreboard kısmında yazıyor. Bu insanların discord adreslerini de olabildiğince sansürlemeye çalıştım reklamlarını yapmamak maksadıyla. 14.02.2025 tarihinde saat 00.06.'da Minecraft 1.8.8 Paper sunucumda oynarken "ServerSeekerV2 joined the game" diye yazı gelmişti ve anında geri çıkmıştı. Ben orada bir kaç gün sonra başımıza bir iş geleceğini tahmin etmiştim ve bugün de bu oldu. Bu durum çok şaşırtmadı açıkçası ama gerçekten kafamdan aşağı kaynar sular indi. DDoS saldırısı mı yoksa BOT Attack mı geçirdik anlayamadım. Bugünkü atak esnasında Minecraft 1.21.4 sunucumda beyaz liste açıktı, online mod kapalıydı yani offline modda çalışıyordu. Fakat ServerSeekerV2 sunucuya katıldığında beyaz liste kapalıydı, online mod kapalıydı. Ayrıca 1.19.2 Fabric modlu survival sunucumuz vardı fakat o sunucumuz bu olanlardan etkilenmemiştir diye düşünüyorum. Olayı çözüme kavuşturmak için neler yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. Umarım ekteki fotoğraflar yardımcı olur. Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 2025-02-20_17.24.34.png
    2025-02-20_17.24.34.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 132
  • Ekran görüntüsü 2025-02-20 233048.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-20 233048.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 110
  • 2025-02-14_00.06.11.png
    2025-02-14_00.06.11.png
    236,1 KB · Görüntüleme: 108
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlatılan 3 modu da dene. Bot ataklarından kurtarır seni.

Hack ile alakası yok, authme Plugin'i olmadığı için senin isminle oyuna giren biri, senin hesabından oynayabilir. Serverseekerv2 ise rastgele IP deneyip açıklığı olan sunucuları bulan bir Exploit'dir. Authme kurarsanız böyle bir sorun bir daha yaşanmaz.

Herkese selamlar. Bugün Minecraft 1.21.4 Purpur sunucumuzda normal bir şekilde oynarken birden karşıma ekteki ekran çıktı ve atıldım. Ardından sunucuda oynamaya devam eden arkadaşım etrafta milyonlarca wither spawn olduğunu ve üzerlerinde bir discord sunucusunun adresi yazdığını söyledi. Bunlar olurken konsolda aşırı hızlı bir şekilde kırmızı ve beyaz yazılar geçiyordu. "stop" komutunu yazdım fakat işe yaramadı. Ben de çaresizlikten direkt konsolu çarpıya basarak kapadım. Tekrardan teyit amaçlı sunucuyu açtım ve girdiğimde ekranda sağda bir scoreboard belirdiğini ve ekteki fotoğrafta yazıların yazdığını gördüm. Bu saldırıları önlemenin bir yolu yok mudur? Saldırı tarihi zaten fotoğraftaki scoreboard kısmında yazıyor. Bu insanların discord adreslerini de olabildiğince sansürlemeye çalıştım reklamlarını yapmamak maksadıyla. 14.02.2025 tarihinde saat 00.06.'da Minecraft 1.8.8 Paper sunucumda oynarken "ServerSeekerV2 joined the game" diye yazı gelmişti ve anında geri çıkmıştı. Ben orada bir kaç gün sonra başımıza bir iş geleceğini tahmin etmiştim ve bugün de bu oldu. Bu durum çok şaşırtmadı açıkçası ama gerçekten kafamdan aşağı kaynar sular indi. DDoS saldırısı mı yoksa BOT Attack mı geçirdik anlayamadım. Bugünkü atak esnasında Minecraft 1.21.4 sunucumda beyaz liste açıktı, online mod kapalıydı yani offline modda çalışıyordu. Fakat ServerSeekerV2 sunucuya katıldığında beyaz liste kapalıydı, online mod kapalıydı. Ayrıca 1.19.2 Fabric modlu survival sunucumuz vardı fakat o sunucumuz bu olanlardan etkilenmemiştir diye düşünüyorum. Olayı çözüme kavuşturmak için neler yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. Umarım ekteki fotoğraflar yardımcı olur. Teşekkür ederim.
Gerçekleştirilen bu saldırı, Meteor Client adlı hilenin Trouser Streak eklentisi kullanılarak yapılmıştır. Wither’ların ortaya çıkma sebebi airstrike+ özelliğidir. Sağda görünen scoreboard ise AutoScoreboard metodları sayesinde oluşturulmuştur. Ancak, tüm bunların yapılabilmesi için OP yetkisi gereklidir. Büyük ihtimalle, sizin isminizle sunucuya giriş yaparak bu yetkiyi elde etmişlerdir. Bu tür durumların önüne geçmek için sunucunuza AuthMe (önerdiğim) ya da LoginSecurity eklentisini kurmanızı tavsiye ederim. Sağdaki scoreboard’u silmek isterseniz, /scoreboard remove komutunu kullanarak orada görünen tüm öğeleri silebilir ve scoreboard'u temizleyebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı