Minecraft VDS sunucu nasıl ayarlanır?

Çiğköfthe

Hectopat
Daha fazla  
Bilet attım, kendi forumlarına baktım. Ama düzgün bir destek alamadım. Burası yardımcı olur diye düşündüm. Detaylı destek verebilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.

Bilet attım, kendi forumlarına baktım. Ama düzgün bir destek alamadım. Burası yardımcı olur diye düşündüm. Detaylı destek verebilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.

Sorununuz ne hocam? Neyi ayarlayacaksınız?

Sürüm, operatörler, oyun modları.

Uzak masaüstü ile VDS'e girip istediğiniz sürümü internetten yükleyebilirsiniz hocam. Mod yükleyecekseniz Forge, plugin yükleyecekseniz Spigot fakat daha iyi optimizeli bir şey isterseniz sizin için şöyle sıralayabilirim Spigot & Bukkit < PaperMC < Purpur < Airplane-Purpur diyebilirim.
Operatörleri ise sunucuyu başlatıp konsola op isminiz şeklinde yazacaksınız / yazmanıza gerek yok.

Uzak masaüstü ile VDS'e girip istediğiniz sürümü internetten yükleyebilirsiniz hocam.

Bu olayı yapamıyorum hocam.

uzak masaüstü ile VDS'e girip istediğiniz sürümü internetten yükleyebilirsiniz hocam.

Bu olayı yapamıyorum hocam.

Hocam Discord'unuz varsa pespis#5670 ekleyebilir misiniz? Normalde sitelerin sunucu bilgisi kısmına benzer bir yer oluyor gerek IP bilgileri vb. yazıyor.

Linux VDS kullandığınızı ve SSH ile bağlandığınızı varsayıyorum.

Docker kurduktan sonra;
(Ubuntu için sudo apt install docker.io komutu ile kurabilirsiniz)
Bash:
sudo docker run -d --restart unless-stopped -it -e MEMORY=2560M -e EULA=TRUE -e TYPE=PAPER -e VERSION=1.17.1 -v /opt/game-servers/minecraft-paper:/data -p 25565:25565 --name minecraft-paper itzg/minecraft-server:latest
Komutunu isterseniz kendinize göre düzenleyip Minecraft sunucusu açabilirsiniz.
Minecraft konsoluna erişmek için sudo docker attach isim komutunu kullanabilirsiniz.

Arkadaş bağlantı kuramıyor hocam.

Hocam Discord'unuz varsa pespis#5670 ekleyebilir misiniz? Normalde sitelerin sunucu bilgisi kısmına benzer bir yer oluyor gerek IP bilgileri vb. yazıyor.

Hocam IP adresimi falan biliyorum nasıl VDS bağlantısı kurabileceğimi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…