Minecraft VDS sunucu nasıl ayarlanır?

Çiğköfthe

Hectopat
Daha fazla  
Bilet attım, kendi forumlarına baktım. Ama düzgün bir destek alamadım. Burası yardımcı olur diye düşündüm. Detaylı destek verebilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.

Sürüm, operatörler, oyun modları.

Uzak masaüstü ile VDS'e girip istediğiniz sürümü internetten yükleyebilirsiniz hocam. Mod yükleyecekseniz Forge, plugin yükleyecekseniz Spigot fakat daha iyi optimizeli bir şey isterseniz sizin için şöyle sıralayabilirim Spigot & Bukkit < PaperMC < Purpur < Airplane-Purpur diyebilirim.
Operatörleri ise sunucuyu başlatıp konsola op isminiz şeklinde yazacaksınız / yazmanıza gerek yok.

Linux VDS kullandığınızı ve SSH ile bağlandığınızı varsayıyorum.

Docker kurduktan sonra;
(Ubuntu için sudo apt install docker.io komutu ile kurabilirsiniz)
Bash:
sudo docker run -d --restart unless-stopped -it -e MEMORY=2560M -e EULA=TRUE -e TYPE=PAPER -e VERSION=1.17.1 -v /opt/game-servers/minecraft-paper:/data -p 25565:25565 --name minecraft-paper itzg/minecraft-server:latest
Komutunu isterseniz kendinize göre düzenleyip Minecraft sunucusu açabilirsiniz.
Minecraft konsoluna erişmek için sudo docker attach isim komutunu kullanabilirsiniz.

Linux VDS kullandığınızı ve SSH ile bağlandığınızı varsayıyorum.

Docker kurduktan sonra;
(Ubuntu için sudo apt install docker.io komutu ile kurabilirsiniz)
Bash:
sudo docker run -d --restart unless-stopped -it -e MEMORY=2560M -e EULA=TRUE -e TYPE=PAPER -e VERSION=1.17.1 -v /opt/game-servers/minecraft-paper:/data -p 25565:25565 --name minecraft-paper itzg/minecraft-server:latest
Komutunu isterseniz kendinize göre düzenleyip Minecraft sunucusu açabilirsiniz.
Minecraft konsoluna erişmek için sudo docker attach isim komutunu kullanabilirsiniz.
Arkadaş bağlantı kuramıyor hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı