Terraria hem çok çeşitlilik hem çok yönlülük hem mekanik gerekse de oynanış elementleriyle tam da güzel vakit geçirilebilinecek bir oyun. Söz konusu Minecraft olursa eğer, size sınırsız bir dünya ve özgürlük vaadi veriyor. Kendisini bunca senedir oynaya çalıştım ve kazıya kazıya her türlü bilgisini almaya çalıştım. Minecraft'ı bugüne kadar dağlara çıkardıktan sonra kulağıma Terraria hakkında bazı şeyler fısıldandı. Ben de oturup bu oyun hakkında bir şeyler araştırmak istemiştim ki bu oyun hakkında kaynak sayısı çok azdı. Bu oyunun bu kadar az bilinmesi ve insanların önermemesi beni cidden üzdü. Biraz daha derine indiğimde aslında Minecraft'ta artık bir zamandan sonra "ya yeter şu oyunu modlu hale getirmeden büyük güncellemeler gelse de senelerdir aynı oyunu oynamasak" diyen bana ilaç gibi geleceğini düşünüp oyunu almaya karar verdim. Başlarda kendi wikisinden bazı bilgiler araştırıp gerisini kendi kendime keşfetmek istedim fakat bu işin böyle yürümeyeceğini fark edip her oyuna girdiğimde arkaplanda Terraria wiki sayfasını açık bırakarak her detayını tekrar tekrar öğrenip iyice aklımda yer etmeye çalıştım ki bu da düşünülebileceğiniz gibi çok da sıkıntılı bir durum haline gelmiyor, aksine "bak şuradan şunu yapmamız lazımmış bunu yapabilmek için şunu yapmamız lazımmış şu şu işe yarıyormuş" dedirterek merak duygunuzu tetikliyor. Minecraft'ı neden bugüne kadar öve öve bitiremedim bilmiyorum şu an gözümde sadece çok fazla insan gücü olan öte yandan Terraria kadar güçlü bir oyun olmaya çalışan bir oyun olarak duruyor. Birçok insanın 2D hakkında önyargısı var sanırım. İnsanlar oyunun 2 boyutlu oluşundan dolayı bu oyuna çok sıcak bakamıyor ve Minecraft'ı daha iyi buluyor. Neyse çok da uzatmaya gerek yok benim oyum Terraria'ya ve kesinlikle her iki oyunu da baştan sona öğrenip cidden kendi arzunuzla yorum yapmalısınız. Hanginde daha çok eğlendiğiniz önemli olan kimin sizi oynamaya zorlattığı ne kadar bu oyunun ekmeğini yediğiniz ya da kendi kafanızda kurduğunuz çizgiden uzak durun. Benim sevdiğim oyun biçimine göre Terraria Minecraft'tan kat ve kat daha da zevk verici. Minecraft ise istediğim zaman kafa dağıtmak için arkadaşlarımla oynayabileceğim bir oyun. Unturned hakkında yorumum yok.

Minecraft ile Terraria kapışmasında genellikle herkes Terraria diyor, neden acaba 🤔

Bence bu yorumdan sonra derin bir Terraria araştırmasına koyulmalısın 👍
 
Terraria çeşitlilik olarak Minecraft'tan çok çok daha fazla. İki oyunun da yeri ayrıdır benim için ama Terraria daha hoş geliyor nedense. Minecraft'ta amaç yok sanki. Ender Dragon'u kestin ama sonra ne olacak? Ama Terraria öyle değil. Pek çok Boss var oyunda. Blok çeşitliliği de fazla. İlk başta oyuna başlarken 2D olduğu için önyargılıydım ama bu oyun bana 2D olduğunu unutturdu. Müzikleri, ortamı, çeşitliliği gibi pek çok nedenden ötürü Terraria daha cazip geliyor bana.
 
Yıllardır Minecraft oynuyorum. Oyuncuları çok samimi ve iyi insanlar. Şöyle bir açıklama yapayım. Minecraft serverlarında arkadaşı olan birine her zaman güvenebilirsiniz çünkü çok pozitif oluyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı