Minecraft'a kaç GB RAM vermeliyim?

1881mirac

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım W11 ve 16 GB RAM'e sahibim. Sizce Minecraft'a kaç GB RAM vermeliyim? Şu anda 3 GB RAM veriyorum. Bunu 5 GB RAM'e çıkartırsam FPS'im artar mı?

OptiFine kısmına bir şey demiyorum zaten. 8 chunk ile dümdüz uçarak gitse ne kadar RAM yiyecek? 2 taş çatlasa 3. Ne gerek var 7'ye?

7 GB verirse 8 chunk ile sınırlı kalmayacak :D 15-16 rahat rahat dolaşırsın. Kimisi de 64 GB RAM ile 60 chunk falan deniyor drop yiyor. Evet 60 chunk ayarı oyunda yok oyunun dosya ayarları ile oynayarak deniyorlar.

7 GB verirse 8 chunk ile sınırlı kalmayacak :D 15-16 rahat rahat dolaşırsın. Kimisi de 64 GB RAM ile 60 chunk falan deniyor drop yiyor. Evet 60 chunk ayarı oyunda yok oyunun dosya ayarları ile oynayarak deniyorlar.
Az önce 8 GB RAM ile 64 chunk denedim hiçbir sorun yaşamadım, 300 FPS aldım.

Minecraft'ta senelerdir girmiyorum 32 chunk sınır değil miydi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
32 GB RAM'i var arkadaşın. 12 GB vermiş 7 GB kullanım civarında dolaşıyor.

Minecraft'ta senelerdir girmiyorum 32 chunk sınır değil miydi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
32 GB RAM'i var arkadaşın. 12 GB vermiş 7 GB kullanım civarında dolaşıyor.

Chunk sınırı 64'e çıkarılmış. Videodaki kişiden daha iyi bir ekran kartına sahibim. Bu da etkiliyor olabilir sanırım. Dediğim gibi, chunkları en sona aldım ve 300 FPS aldım OptiFine ile.

Bilgisayarım W11 ve 16 GB RAM'e sahibim. Sizce Minecraft'a kaç GB RAM vermeliyim? Şu anda 3 GB RAM veriyorum. Bunu 5 GB RAM'e çıkartırsam FPS'im artar mı?

Arkada bir uygulama veya uygulamalar kullanıyorsanız ona göre belirleyin ben normalde 8 GB arkada bir şey dinliyorsam 7 GB veriyorum.

Normal oynayacaksanız 2Gb yeterli olacaktır. shader fln açacaksanız 3gbramle rahatlıkla oynayabilirsiniz. fakat sınırları aşıp modlu oynayacaksanız 6GB ram vermeniz sağlıklıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı