Minecraft'ta %100 GPU kullanılıyor

Ekran kartı nedir?
Monitörüne gelen görüntüynün işlendiği yapı aldığın FPS bu donanımın kalitesine bağlı ancak Minecraft'ın sorunu bazen işlemciye dahili ekran kartını kullanır yani para verdiğin kartı değil daha düşük bir kartı kullanırsın değiştirilmesi gereken bir durumdur kordinatları baktığın menüde yazıyor mc de

Yok kurulu değil.
oyun içinde f3 basıp info ss atabilir misiniz?
Hangi sürümdesiniz?

Çözünürlüğünüz kaç pixelde? Oyun ayarlarınız otomatik hangi ayarlarda veya siz hangi ayarlara aldınız bilmiyorum ama yeterince chunk açarak ve işleyerek her donanımı %100 kullandırabiliriz zaten. Oyun ayarlarınızı doğru şekilde düzenleyerek fps arttırabilir ve ekran kartı kullanımınızı azaltabilirsiniz.

Minecraft Java'da darboğaz olmaz ekran kartı işleyecek görüntü bulamadığı için yani grafik namına bir şey olmadığı için az kullanır. Bir de optimize olmadığı için.
Minecraft'ta olucak diye bir şey söylemedim zaten. %100 GPU kullanımında sorun yok, %100 CPU kullanımı darboğaz sorunu demektir anlamında yazdım. Herhangi bir oyunda vs. olabilecek bir şeyi yani.

Monitörüne gelen görüntüynün işlendiği yapı aldığın FPS bu donanımın kalitesine bağlı ancak Minecraft'ın sorunu bazen işlemciye dahili ekran kartını kullanır yani para verdiğin kartı değil daha düşük bir kartı kullanırsın değiştirilmesi gereken bir durumdur kordinatları baktığın menüde yazıyor mc de
Yahu modeli ne anlamında sordum ben de biliyorum ekran kartının ne olduğunu :D teşekkürler yinede.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı