Çözüldü Minecraft'ta ani FPS düşüşü neden olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zero7jackie

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX5060
i7-13620H
32GB RAM
Her şey gayet normal, 200-300 FPS arasında oyunumu oynuyorum. 10-15 dakikada bir FPS yavaş yavaş düşüyor 20-30'ları görüyor ve 5 saniye sonra stabil hale geliyor.
F3 değerlerini SS'lerde koydum. Sizce neden oluyor?

2025-11-26_19.14.26.png

2025-11-26_19.17.39.png

Evet açık oynuyorum.
F11 yapınca düzeliyor ilginç bir şekilde oyunla alakalı sanırım bir sil yükle yapacağım. Ben ekran kartı PC ile alakalı sanmıştım ama başka bir oyunda yaşanmıyor. Sanırım bir gariplik var :D
Alt+Tab kısayolu açık olan pencereyi değiştirmeye yarıyorda ondan dolayı olabilir.

Uploadım 0.5 mbps :/
Pardon :/

Alt+Tab kısayolu açık olan pencereyi değiştirmeye yarıyorda ondan dolayı olabilir.
Düzeliyor demiştiniz Alt+Tab yapınca,oyun tam ekrandan çıkmış ama hala tam ekranda gözüküyor olabilir belki.

Pardon :/

Düzeliyor demiştiniz Alt+Tab yapınca, oyun tam ekrandan çıkmış ama hala tam ekranda gözüküyor olabilir belki.

Bir silip yükleme yaptım şimdi deneyeceğim bakalım neden oluyormuş.

Sildim yükledim hatta GeForce exp bile sildim ekranı tam ekrandan çıkarıp geri alınca düzeliyor çok garip.

Son düzenleme:
Sebebini bilmiyorum ama çözüm bulmanıza sevindim. :)
o tam bir çözüm olmasada şimdi çözümü buldum

Eki Görüntüle 2611173
Bunları kurarsanız işinize yarayabilir.

Hocam bu modlardan
Ferritecore
Lithium
Kurdum ve sorunumu şu an çözmüş gibi duruyor yarım saattir oynuyorum sadece bir yerde saliselik bir drop yedim başka bir şey olmadı o RAM kullanımıda düşmüyor şu an için. Teşekkür ederim <3

o tam bir çözüm olmasada şimdi çözümü buldum

Hocam bu modlardan
Ferritecore
Lithium
Kurdum ve sorunumu şu an çözmüş gibi duruyor yarım saattir oynuyorum sadece bir yerde saliselik bir drop yedim başka bir şey olmadı o RAM kullanımıda düşmüyor şu an için. Teşekkür ederim <3
Bir şey değil hocam bir süre sıkıntı çıkarmazsa çözüm olarak raporlarsanız sevinirim.

Eki Görüntüle 2611173
Bunları kurarsanız işinize yarayabilir.
evet kesinlikle düzeldi teşekkür ederim fix

+ Edit
FPS düşüşleri tekrar yaşanmaya devam etti sadece daha az düşüş yaşıyordum ama gene de uzun vadede sorunlar oluyordu.
ChatGPT tavsiyesi ile oyuna borderless modunu indirdim. Ve artık bir sorun yaşamıyorum sadece tam ekran modunda böyle bir şey oluyormuş.
Böyle bir sorunu yaşayan arkadaşlara bilgi olsun :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı