Minecraft'ta kendi köyümü nasıl oluşturabilirim?

rhaecia

Hectopat
Arkadaşımla co-op Minecraft oynuyoruz. Açıklık bir alana odundan evler yapıp içine köylüler yerleştirmek istiyoruz. Köylüleri nasıl çekebiliriz? Veya ufak kulübelere yatak yerleştirsek kendiliğinden köylüler spawn olur mu?

Sıfırdan köylü doğmaz ancak köylüler varsa çoğalabilirler. Bunun için de köyde yeterli sayıda yatak bulunmalı. Kapısı olan evlerin içine yaparsan hem daha iyi olur hem de köylüler bir zombi saldırısına karşı kaçabilme şansına sahip olur. Tabii bir de köylülerin mesleğini yapmasını sağlayan blokları da köye eklemen gerekiyor. Örneğin çiftçi köylüler tarım alanı ve Composter (Türkçesini hatırlayamadım) bloğuna ihtiyaç duyuyor. Bu bloklaru internetten öğrenebilirsin. Bunları koyduktan sonra süresini tam bilmiyorum ancak köye köylüleri taşırsan çoğalacaklar ve küçük köylüler doğacaktır. Bunlar da büyüyüp ileride de çoğalacaktır.

Buna özel mod pack var onu indirebilirsiniz.Adı yogbox YouTube da da bir sürü tutorial var nasıl oynanacağına dair.

Farkındayım, ancak Vanilla sürümde yalnızca ticaret amaçlı kurmak istiyoruz.

Sıfırdan köylü doğmaz ancak köylüler varsa çoğalabilirler. Bunun için de köyde yeterli sayıda yatak bulunmalı. Kapısı olan evlerin içine yaparsan hem daha iyi olur hem de köylüler bir zombi saldırısına karşı kaçabilme şansına sahip olur. Tabii bir de köylülerin mesleğini yapmasını sağlayan blokları da köye eklemen gerekiyor. Örneğin çiftçi köylüler tarım alanı ve Composter (Türkçesini hatırlayamadım) bloğuna ihtiyaç duyuyor. Bu bloklaru internetten öğrenebilirsin. Bunları koyduktan sonra süresini tam bilmiyorum ancak köye köylüleri taşırsan çoğalacaklar ve küçük köylüler doğacaktır. Bunlar da büyüyüp ileride de çoğalacaktır.

Yeni köylü sistemini biliyorum. Anlaşılan raylarla veya tekneyle getirmek zorundayız.

Ya hile ile köylü yumurtası alacaksınız, ya da ikinci bir köye ihtiyacınız var. İkinci bir köyden tekne ile rahatça getirebilirsiniz.

Köy bulmuştuk, raid yüzünden sadece 1 köylü kaldı ve 1 tane de köylü zombi. Köylü zombiyi tedavi ettikten sonra raylarla veya tekneyle getireceğiz sanırım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Farkındayım, ancak Vanilla sürümde yalnızca ticaret amaçlı kurmak istiyorum.

Yeni köylü sistemini biliyorum. Anlaşılan raylarla veya tekneyle getirmek zorundayız.

Köy bulmuştuk, raid yüzünden sadece 1 köylü kaldı ve 1 tane de köylü zombi. Köylü zombiyi tedavi ettikten sonra raylarla veya tekneyle getireceğiz sanırım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Ticaret amaçlı kurmak istiyorsan farklı meslekler için bloklar yerleştirmen daha iyi olur. İhtiyacına göre...

Buna özel mod pack var onu indirebilirsiniz.Adı yogbox YouTube da da bir sürü tutorial var nasıl oynanacağına dair.
O mod paketini kurmasına gerek yok. Köy kurma modu Mine Colonies.
Mine Colonies ile kendi köyünüzü kurabilirsiniz inşaatçılar, madenciler vb.
Edit: Ticaret amaçlı ise köylüleri transfer etmek dışında başka yol yok diye biliyorum.

Geceleri düşük bir ihtimal zombi köylü doğar. Onu bir yere sıkıştır, üstüne patlayıcı zayıflık iksiri at. Ardından altın elma ile sağ tıkla yedir. 2-3 dk içinde (ya da hemen ) dönüşecektir. (zayıflık iksiri normal su ile mayalı örümcek gözü )

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı