Minecraft'ta RTX 4050 %100 kullanılıyor

İşletim sistemi
Windows 11

ali.35

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: HP Victus Gaming 16-r1058nt (9J259EA)
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-14500HX
Ram: 16,0 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050
İşletim sistemi: Windows 11
RAM
16
SSD veya HDD modeli
NVMe M.2 (PCIe)
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4050
İşlemci
Intel Core i5-14500HX
Minecraft Java Edition 1.21.1 sürümünde OptiFine kurulu bir şekilde oynuyorum oyun sürekli FPS düşmesi yiyor F3'e basarak baktığımda ise GPU kullanımı %100'de olduğu yazıyor ama Görev Yöneticisi'nden baktığımda %20 %30 civarında oluyor neden olduğunu harici ekran kartını kullanıyor olması lazım zaten dahili ekran kartını kapattım çünkü açık olunca her şey de FPS daha düşük oluyor.

2024-10-17_18.37.44.png

Minecraft Java Edition 1.21.1 sürümünde OptiFine kurulu bir şekilde oynuyorum oyun sürekli FPS düşmesi yiyor F3'e basarak baktığımda ise GPU kullanımı %100'de olduğu yazıyor ama Görev Yöneticisi'nden baktığımda %20 %30 civarında oluyor neden olduğunu harici ekran kartını kullanıyor olması lazım zaten dahili ekran kartını kapattım çünkü açık olunca her şey de FPS daha düşük oluyor.

Eki Görüntüle 2331462
Optifine değil sodium kullanın belki düzelir hem daha iyi.

OptiFine değil sodium kullanın belki düzelir hem daha iyi.

OptiFine kullanmak daha basit geliyor ama sorunun OptiFine'dan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü sistemde %20 kullanılıyor derken Minecraft'ta %100 demesi tuhaf.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    39,6 KB · Görüntüleme: 29
Tamam hocam sıkıntı yok o zaman Java'nın saçmalığı şu modları yüklerseniz çok daha yüksek FPS alabilirsiniz, Optife'nın hiçbir avantajı yok Fabric ile sodium vb. kullanmak daha mantıklı:

Çok teşekkür ederim peki Fabric yerine Forge'a uygun FPS için mod vs. biliyor musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı