Minecraft'tan tek başına nasıl zevk alınır?

katyysf74

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Tek başıma Minecraft oynamak istiyorum. İnternetteki YouTuber'lardan çok özeniyorum; hardcore dünyaları, o yapılar, Farm'lar çok gaza geliyorum. Hardcore dünyası açıyorum ama daha 5. dakikasından çok sıkılıyorum. Hiç zevk almıyorum; oynamış olmak için oynuyorum. Bir sürü texture pack ve Client-side modlar yükledim, shader da yükledim ama yine zevk alamıyorum. Ama videoları gördüğümde çok fazla oynamak istiyorum. Sizce nasıl zevk alabilirim?

Merhaba. Tek başıma Minecraft oynamak istiyorum. İnternetteki YouTuber'lardan çok özeniyorum; hardcore dünyaları, o yapılar, Farm'lar çok gaza geliyorum. Hardcore dünyası açıyorum ama daha 5. dakikasından çok sıkılıyorum. Hiç zevk almıyorum; oynamış olmak için oynuyorum. Bir sürü texture pack ve Client-side modlar yükledim, shader da yükledim ama yine zevk alamıyorum. Ama videoları gördüğümde çok fazla oynamak istiyorum. Sizce nasıl zevk alabilirim?

Hocam belli bir süre Minecraft içeriklerinden uzak durun. Canınız çektiğinde ve Survival dünyanıza başladığınızda yavaş yavaş oynayın. Hemen netherite set yapıp enchant basıp fullemek yerine oyunu Build yaparak ve farm yaparak yavaş yavaş oynamaya bakın. Ayrıca gün içerisinde 5-6 saat değil 2-3 saat oynayın çünkü çok aralıksız oynarsanız o kadar hızlı soğursunuz.

Aynısı bana da oluyor çok sinir bozucu bir durum. Aklıma geliyor ve canım çekiyor oyunu açıyorum 5 dakika dayanırsam tebrikler. Oyunu tek başımıza oynuyoruz ve pek bir amacımız yok aşırı serbestiz. Tek kişilik oyunlarda genelde bir hedefimiz vardır ve onun için oynarız. Biraz daha serbest oyunlarda yine ana hedefimiz vardır ama serbestçe gezmemize de imkan verilir. Bunlar hikaye ile güçlendirildiği için insanı motive eder. Minecraft'ta ise önümüze hiçbir hikaye sunulmadan direkt olarak dünyaya bırakılıyoruz. Amaç gelişip ejderhayı yok etmek fakat bu amaç için motivasyon yok. Ben ejderhayı yok etsem ne olur etmesem ne olur düşüncesindeyiz. Kendimize amaç edindiğimizde Minecraft inanılmaz zevk verebiliyor. Bunun için bir hikaye modu geliştiriyordum şu an kenarda duruyor. Bu sıralar geliştirmeye devam etmeyi düşünüyorum ama vaktim az ve yapmak istediğim şey detaylı. Bu yüzden ne olur bilemiyorum. Kısacası oyunda amaç edinirseniz zevk almaya başlarsınız.

Tek başına sıkılacağın bir türden oyun. Yalnızlık hissi çok koyuyor oynarken. Hikaye odaklı oyunlarda böyle bir şey mümkün değil ama sandbox oyunlarını solo oynamayı tavsiye etmiyorum psikolojik açıdan bile kötü bir durum (bkz gmod vs) Ya arkadaş bul oynayacak kendine en az 3 kişi ya da oynama. Ben bu yüzden oynamıyorum :) Videolardaki ambiyans ve arkaya koyulan müzik videoyu çekenin ufak tefek animasyon yaparak cam leri farklı yerlerden pozisyon aldırıp güzel görükmesini sağlıyor saf oyun oynarken bu hissi tadamıyorsun. Az önce girip oynayayım dedim 10. saniyesinde direkt kapattım. İstemsizce survival oynarken hile yapasım geliyor çünkü bir goal yok :) 2 haftalık minecraft phase güzel olurdu aslında 😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı