Mini DP to DP Port'ta "1080p, 240Hz" gözükmemesi

Cjlown

Hectopat
Merhaba öncelikle ben bir laptop kullanıcısıyım. Aslında çok dert etmiyordum bu sorunu fakat hasar gören kablomu yenisiyle değiştirdiğimde oyun içinde inanılmaz bir performans kaybı yaşadım. 1 sene girmesem bile iyi oynayabilmeme rağmen bir gariplik var gibiydi oyun içinde aşırı tutarsız aim alıyordum. Şunu da eklemek isterim monitörüm 240Hz'i tamamiyle sağlıyordu bende psikolojik olabilir diye 1080p de 240Hz'e çekmeyi denedim fakat sorun hala mevcuttu. Ayrı seçenek olarak sunulan 1080p seçeneğinde 120Hz'in üzerine çıkamıyorum. Laptopum 120Hz acaba yazılımsal mı yoksa donanımsal mı diye düşünüyordum ve buraya sormak aklıma geldi. Monitörü 240Hz kullanıyorum fakat 1080P'de kullanabilmek istiyorum çözüm öneriniz varsa denemeye hazırım. Laptop: Abra A5 v15.5. bir de konuyla alakasız ama eklemek istiyorum, Valorant'ta azami "350" ortalama "230-260" arası FPS alıyorum. FPS'im iyi fakat biraz daha aşırtma şansımız var mı? "özel işletim sistemi" ve "FPS Boost" ayarlarını yaptım fakat BIOS'um güncel olmayabilir BIOS güncellemesi oyun içi FPS'ime katkı sağlar mı ve alternatif olarak yapabileceğim bir şey var mı? İnput Lag'ı düşürmek içinde ayrı bir tavsiye almak istiyorum. Bilgisayarıma input lag yok denecek gibi ama arada sanki ufak gecikmeler oluyor, eskiye nazaran. Sebebi muhtemelen bu sene çok ilgilenemediğim için bilgisayarımda biriken gereksiz dosyalar ve uygulamalar. Onları silmeden önce ufak ta olsa gecikmeyi düşürebilirsem çok makbule geçer. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum formumu okuyup vakit ayırdığı için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı