Mini drone toplama

Katılım
28 Eylül 2019
Mesajlar
937
Çözümler
2
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar mini drone topluyorum ve özel yardıma ihtiyacım var.
Daha önce büyük dronelar yaptım fakat mini drone konusuna pek hakim değilim.
Şasem hazır, fırçalı fırçasız motorlarım var, lipo sıkıntı değil, sadece FC ihtiyacım var ESC'li sistem kurmuyorum.
FC önerilerinizi bekliyorum bütçem en fazla 40 TL üstüne çıkamam. Arkadaştan yardım aldıktan sonra deneyimlerimizi özel bir konuyla Technopat'lara sunarız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mini şasi için, 2300 kV fırçasız motor kullanmıştım, 25'lik ESC ile.

DC ile toplayan hiç duymadım. FC ile DC motoru kontrol edebilir misiniz, bilmiyorum?

Zira FC sadece motora ne kadar güç gitmesi gerektiğini söylüyor.

FC olarak:


Kullanmıştım ve güzeldi. Ama lehim işinde usta olmanız gerekiyor, iyi bir havya da şart.
 
Anladım, siz bayağı mikro drone yapıyorsunuz.

Ben şöyle bir şey düşündüm;

images.jpg
 
Hocam öğrenciyim, onlar beni aşar evde sokakta eğlenmek için yapacağım. Ailem izin verdi 30 - 40 TL kontrolcü almama, 2200 KV fırçalı motor alacağım. Bir de mikrolarda alıcı verici olayını nasıl halledeceğiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kumandanız da yoksa ve Arduino bilginiz varsa alıcı olarak ve motorları kontrol etmek için; aynı şekilde kumandada da kullanabilirsiniz. Zira kumandalar oldukça pahalı. 2 Arduino, 2 nRF24l01, motorlarınıza uygun bir sürücü, 1 tane de MPU6050 ve kumanda için joystick vs. ile bu işi çözersiniz. Arduino için Pro Mini modeli size uyar, hem uygun fiyatlı hem de oldukça ufak. (Yalnız üzerinde USB Serial dönüştürücü olmadığından doğrudan bilgisayara bağlanarak programlanamıyorlar, dolayısıyla bir çevirici ya da varsa elinizde başka bilgisayara bağlayabileceğiniz bir Arduino ile programlayabilirsiniz.)

Burası 40TL'yi aşar ancak bu fiyata zaten FC bulmak pek mümkün görünmüyor. Kumandayı da katınca daha ucuz bir çözüm olur diye düşünüyorum. Bir de algoritma ve kodlama yeteneğiniz biraz iyi olmalı, zira jiroskoptan ve kumandadan gelen verileri birlikte işleyip yorumlamalarını buna göre yapmak gerekecek.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı