Mini ITX ile ATX Sistem arasında fark olur mu?

tatminkar09

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
101
Yer
Söke/Aydın
Arkadaşlar merhaba mini ITX kasa toplamayı düşünüyorum fakat kağıt üstünde aynı özelliklere sahip bir mini ITX sistem ile ATX sistem arasında performans farkı olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Mini İtx Sistem:
Hdplex 400W Nano-ATX Güç Kaynağı (Made in Germany)
ASRock B360M-ITX
Intel Core İ7 9700 (Non-K)
Cryorig C7 47mm İşlemci Soğutucusu
2*8 GB Corsair 3000MHZ LPX DDR4 RAM
Toshiba 480GB SATA SSD
MSI RTX 2070 Aero ITX Ekran Kartı
Corsair PCI-e Riser 15 CM

Not: Güç Kaynağı Alman malıdır. İ7 8700K + 1080 Ti'yı rahatlıkla kaldırmaktadır (Video var) fakat ben o kadar limitlerinde kullanmak istemiyorum neyse yukarıdaki sistem bu şekilde MSI PSU Calculater üzerinden maksimum 299 Watt (Anakart ve Ekran Kartı sürekli %100 kullanımda iken) güç çekeceği hesaplanmıştır fakat sistemin günlük performansı sırasında 250W güç çekecektir Oyun, Edit, Render gibi.
8650 TL tüm her şey dahil yalnızca Windows Lisans ücreti hariç.

Yukarıdaki sistem ile aşağıdaki sistem arasında bir fark var mıdır?

Cooler Master Masterbox Lite 5 80+ Bronze 600W PSU'lu Kasa
ASUS B360M TUF Anakart
Intel Core İ7 9700 (Non-K)
Herhangi bir kule tipi tek fanlı işlemci soğutucusu (Cooler Master Hyper 212 ya da TT Contac Silent 12 gibi)
2*Corsair 8 GB 3000MHZ LPX RAM
Toshiba 480GB SATA SSD
MSI Ventus RTX 2070 Ekran Kartı
Bu ise 8300 TL tutuyor.

Ben bu bilgisayarı ne kadar masaüstü olsa da taşıyan birisiyim, yani taşınabilir olması benim için biraz daha iyi olur. Onun haricinde TV ile kullanıyorum eğer böyle bir şey alırsam konsol gibi TV ünitesinin üstüne koyuveririm kasa bana görüntü kirliliği yapar salonun ortasında. Fotoğraftaki gibi bir sistem oluşturmak istiyorum eğer performansta kağıt üstünde olduğu gibi bir fark yok ise bu arada mini sistemdeki soğutucu işlemciyi boş durumdayken 28°C-33°C arasında tutuyor, Popüler tüm oyunlarda Ultra ayarlarda ve Blender Render Benchmark'ta 65°C-75°C (aslında 70°C üstüne çok nadir çıkıyor hep 68°C falan) arasında oluyor ki zaten galiba 80°C'den sonrası kritikti.
Her neyse bu iki sistem arasında bir performans farkı olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • HT5-Stealth-HTPC-Gaming-Living-Room-Setup-1_1.jpg
    HT5-Stealth-HTPC-Gaming-Living-Room-Setup-1_1.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi kasa modeli hoşunuza gidiyorsa onu alın, performans açısından fazla bi fark yaratacağını sanmıyorum fakat 9.nesil bir işlemci için B365 anakart öneririm bir daha bios update ile uğraşmazsınız ve yeni nesil anakart sonuçta. Sadece soğutma konusunda belki kasa boyutundan dolayı fark edebilir, fazla fanlı bir kasa bulursanız o sorunu da çözeceğini düşünüyorum.
 
Performans farkı olmaz ama işlemci normale göre birazcık daha sıcak çalışabilir. Mini ITX için hangi kasayı düşünüyorsunuz? Ya yazmayı unuttunuz ya da ben göremedim.
 
Aşağıda ki sistemin kasası sıkıntılı. ITX bileşenlerde ısı sorunu çekebilirsin.
Yok itx sistemler uzun yıllardır kullanılıyor ve testlerinide inceledim ama bunun içinde çözümüm de var. 4 cm lik fanlar var ondan 2 tane taktığım anda ki gerek kalmayacak ama yine de bu ihtimal gerçekleşirse halledilir yani.
Ne için kullanacaksınız bilgisayarı ?
Oyun oynayacağım, Netflix kullanacağım, Bazen Video editlerim, bazen kendi mühendislik uygulamalarımı kullanırım.
 
Oyun oynayacağım, Netflix kullanacağım, Bazen Video editlerim, bazen kendi mühendislik uygulamalarımı kullanırım.
Ben şahsen size,

Mini İtx Sistem:
Hdplex 400W Nano-ATX Güç Kaynağı (Made in Germany)
ASRock B360M-ITX
Intel Core İ7 9700 (Non-K)
Cryorig C7 47mm İşlemci Soğutucusu
2*8 GB Corsair 3000MHZ LPX DDR4 RAM
Toshiba 480GB SATA SSD
MSI RTX 2070 Aero ITX Ekran Kartı
Corsair PCI-e Riser 15 CM

bu bilgisayarı öneririm. Ama son karar sizin. Ve TUF serisi artık eskimeye başladı isterseniz ikisinde de MSI Mortar kullanabilirsiniz.
 
Mini itx ekran kartı ve mini itx anakart ayrıca da nano-atx psu kullanmanın diğer popüler boyuttaki komponentlerden farkı olmadığını düşünüyorum atx anakart/ekran kartı ve güç kaynaklarından.
Performans sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum, bir tek anakarttaki slot sayısı mini itx'de daha az fakat bu da kullanıcıya yeterli düzeyde, haksız mıyım? Eğer yanlış biliyorsam beni bilgilendirin arkadaşlar
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı