Mini ITX sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
3000-5000TL
Anakartı kendimde kullanıyorum, önerebilirim. Eğer daha ucuzunu istiyorsanız :
Asrock A320M-ITX Socket AM4, DDR4 3466MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, 2xHDMI RGB mini-ITX Anakart (Ryzen 3000 Serisi Uyumlu Versiyon) | Teknobiyotik

bakabilirsiniz.

Sisteme onu ekliyim bunu ekliyim muhabbetine katılıyorum. Sonu yok o işin... Güç kaynağıyla ilgili endişelerinizi anlıyorum, aynı kasaya 3400G sistem toplayan birisi var ve çalıştığını söylüyor, ona güvenerek önerdim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ramle ilgili konu, oyun oynanmıcaksa hiç gereği yok, 4gb ram bile işinizi görür. Dual channel daha fazla performans verir ancak yine sistemin amacından sapıyor. Oyun oynanıcaksa (hevesinizi alacak kadar) 3400G ile bir sistem toplanabilir ancak yukarda linkini bıraktığım video yu izlersen işlemci fanı o kasaya tam sığmıyor,kasayla ilgili birkaç işlem gerekli olacaktır.

İntelle ilgili olarak ,AMD fanboyluğu yapmıyorum ancak dahili grafik biriminde kesinlikle amd daha önde , o yüzden herkes amd öneriyor.İntel HD Graphics vs Vega testlerine bakarsanız farkı görebilirsiniz.

Dönüp dönüp 3400G'ye geliyorum ben de... Sanırım sistemin uzun ömürlü ve sağlıklı olup tatmin edici bir performans sunması için ideal'i bu.

Asrock A320 anakart mantıklı geldi. AMD için Thin Mini Itx anakart var mıdır acaba @Siyah Martı 'nın sistemindeki gibi...

Bu sistem kafama yatmaya başladı 4K içerik izleme konusunda performansı nasıl sisteminizin?

Ryzen 3400G çok cezbedici ancak dediğim gibi sonu yok insan yaptıkça üstüne çıkmak istiyor.

Gelen öneriler için çok teşekkürler. Kafamda bir şeyler şekillendi. Emeğinize sağlık.

SBC'ler ile ilgili deneyimi olanlar var mıdır? Bu konuda fikir gelmedi.

Mesela UDOO'nun çok güzel yeni sistemleri var. Ryzen tabanlı

Lattepanda'nın Intel tabanlı Alpha kartları var.

Seeed'in Celeron tabanlı kartları mevcut

Bunlarla ilgili deneyimleri olan var mıdır?

Niş ürünlere ait çoğu forumda pek bir şey bulamazsınız. O alandaki forumlar(SFF) ya da satış kanallarındaki yorumlar fikir verebilir. O tarz yani çok daha küçük ürünlere dönüldüyse Intel ya da başka firmaların NUClarına bakılabilir, Celeron ya da M serisi işlemci bana göre çok kötü bir tercih olur.

Aliexpress üzerinde gerçekten enteresan şeyler var. Mesela;

16 GB RAM 512 GB SSD ile birlikte Ryzen 5 3400G versiyonu seçince 3, 800TL civarında bir fiyat çıkıyor. Vergisi ne kadar tutar bilmiyorum ama benzer sistemi mini ITX bir kasa ve güç kaynağı ile birlikte almak istediğimizde -ki Thin mini ITX bulamıyoruz- 4200TL'ye geliyor (parçalar dışarıdan toplanırsa daha düşürülür) ancak boyut (hacim) olarak iki katından büyük.

Buna benzer örnekler mevcut, mobil Ryzen 3550H işlemcili sistem de var mesela yakın fiyatlara, daha düşük işlemci, RAM ve SSD ile daha düşük fiyatlara da ürünler mevcut. Aklım şaştı, böyle bir piyasa olduğunu bilmiyordum.

Bunlarla ilgili YouTube üzerinde birkaç video izledim, çoğu satıcı ya da marka sponsorlu olduğu için taraflı olsa da Avrupa'lı teknoloji kanallarında bile pahalı tanımlanmış olsa da form faktör nedeniyle tavsiye edilebilir bulunmuşlar.

Hollanda'ya sipariş verip oradan vergiden muaf bir şekilde getirtebilirsem düşünmüyor değilim.

Gerçekten çok "dehşet" şeyler var. i9 9900 CPU'lu harici GPU'lu sistemler var. Gerçekten enteresan.

Çalıştığım şirketin Hollanda'da ofisi var. Belli aralıklarla gidip geliyor patron. Rica edebilirim ama çok çok uygun ve kafama yatıyor olması lazım bulduğum şeyin, ki şimdilik o minvalde bir şey bulamadım maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…