Mini ITX vs mini Tower kasa

Kismebaby

Kilopat
Katılım
5 Eylül 2017
Mesajlar
615
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
ŞANLIURFA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, birkaç ay önce benzer bir konu açtım fakat kasa alamadım şimdi tekrar bütçe oluşturdum kasamı küçültmek istiyorum.
Corsair Carbide 500r kasamdan çok memnunum güzel bir kasa ama masamın yarısını kaplıyor yine Corsair ürünü almak isterim çok iyi bir rakibi olursa düşünürüm.
Alacağım ürünleri ikinci el alırım fiyatlar malum, ITX sisteme çevirirsem anakart ve kasa yaklaşık 1000-1500 arası, mini Tower kasaya geçersem 500 civarı masraf çıkacak.
Sorum şu sistem performansına etki etmeyecek böyle bir masrafa girmem mantıklı olur mu yoksa kasayı uzun kablolarla masanın alt köşesine uzatıp 100 lira civarı kablo masrafı yapmam yeterli mi?

MB: Gigabyte B450M-S2H
PSU: Gigabyte G750h
GPU: Gigabyte RX570 4 GB
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
 
Türkiye'de bir çok ITX kasaların genişlik olarak mATX kasalardan bir farklı yok. Çok daha küçük ITX kasaları da 2'nci el bulmak imkansıza yakın. Bulsanız bile anakart, PSU masrafı çıkaracak. SSD, M.2 kısmına değinmiyorum bile. Masanızı büyütmek daha mantıklı.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı