Öncelikle merhaba.
Bilgisayarımda nedenini yıllardır bulamadığım bir anda ortaya çıkan (İnternet üzerinde video izlerken, mesajlaşırken, müzik dinlerken, oyun oynarken vs.) Mavi ekran sorunu var. Aslında neredeyse 1 2 yıldır hiç hata almamıştım fakat bu hafta tekrardan düzenli olarak mavi ekran hatası almaya başladım ve yıllardır oluşmadığı gibi hala daha "minidump" dosyası oluşmamakta. Minidump oluşturmak için gerekebilecek tüm ayarları tek tek denememe rağmen asla oluşmuyor.
Bu hafta art arda mavi ekran hatası almaya başlayınca direkt bilgisayara format attım. Windows'un güncellemelerini yaptıktan sonra Chipset ve ses sürücülerini yükledim, ardından da NVIDIA ekran kartımı elle güncelledim. Bunlar dışında herhangi bir şeyle uğraşmamama rağmen 1 2 saat sonra Internet'te dolaşırken mavi ekran aldım ve bazı testler yapmaya başladım.
Genellikle "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" yazısı ortaya çıkıyor ve hiçbir şekilde minidump oluşturmadan sistem yeniden başlıyor. Sorunumun SSD'yle ilgili olabileceğini düşündüğüm için Crucial Storage Executive, HD Tune ile yapılabilecek testleri yaptım fakat tek bir uyarı dahi çıkmadı ve SSD sağlığımda da herhangi bir sorun yoktu.
Daha sonra sorunun hala daha donanımsal olduğunu düşündüğüm için RAM'lere de Memtest86 ile test uyguladım fakat orada da tek bir uyarı dahi çıkmadı.
DISM.exe, SFC komutları dahil daha birçok klasik hata düzeltme yollarını da denedim fakat onlardan da herhangi bir olumsuz sonuç almadım.
Sistem özelliklerim için AIDA64'ü şu anda indirmediğimden ötürü direkt bilgisayarımın linkini bırakıyorum:
Monster Tulpar T5 21.2.1
SSD modelim: CT500P2SSD8
RAM'lerin marka ve modeli: Samsung M471A1K43DB1-CWE
Minidump olmadan yardımcı olmak hatta hatayı bulmak çok zor farkındayım fakat artık aklıma yapacak başka bir şey gelmiyor. PSU ile ilgili bir sorun olabilir diye düşünüyorum sadece çünkü aklıma bir tek o geliyor geriye kalan. Fakat öyle bir sorun varsa da nasıl çözeceğim veya anlayabileceğimi bilmiyorum. Veya tamamen yazılımsal bir sorun var fakat tam olarak hangi sürücü buna sebep oluyor bulamıyorum.