Minik bir klima nasıl yapılır?

297552

Hectopat
Makaleler
14
Elimdeki malzemeler şunlar:
1 adet laptop fanı.
Bir sürü pipet.
1 adet lehim makinesı (bilgim var)
Uzatma kablolarından çıkmış bakır teller.
1 adet pleksi levha yanılmıyorsam 10 15 cm olması gerek (su deposu yapılabilecek kadar)
1 adet küçük DC motor.
Ve bolca zaman.

Bunlar ile ufak çaplı da olsa soğutma yapabilir miyim? Her dakika kilo veriyorum sıcaktan. tartılıyorum, 54. 5. dakika sonra tartılıyorum, 52 olmuşum. Öleceğim, az kaldı. Kafamda şöyle bir şey kurdum; pleksiden su deposu yapmak, 1 tane küçük DC motoru ile devir daim yapıp suyu pipetlerin içinden geçirip tekrar depoya gelmesi, pipetler fanın ön kısmında olacak. Laptop soğutma mantığı olarak düşündüm ama pipet ne kadar soğur ve ne kadar etki eder bilgim yok.

Su devir daim olsa da bir etki yaratmaz ki. O da sıcaklığında olucak sonuçta fandan geçince de oda sıcaklığında olucak.
Sadece soğuk suyu fan ile kendine üfliycek bir sistem kurabilirsin hafiften ferahlık sağlar ama fanın sudan dolayı bozulma ihtimali çok yüksek.

Su devir daim olsa da bir etki yaratmaz ki. O da sıcaklığında olacak sonuçta fandan geçince de oda sıcaklığında olacak.
Sadece soğuk suyu fan ile kendine üfliycek bir sistem kurabilirsin hafiften ferahlık sağlar ama fanın sudan dolayı bozulma ihtimali çok yüksek.

Tam anlatamadım kendimi yine kral şimdi şöyle ki pleksi ile su deposu yapıp içine buz koyacağım eridiği zaman yenisini koyacağım, bozulursa da pek umurumda olmaz ikinci elde 10 TL falan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı