Minik bir klima nasıl yapılır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kusura bakma ama benim için inanılmaz gereksiz örnek videolar, vantilatör olsa neden soru açayım, peltier olsa alüminyum blok olsa neden açayım.

Kusura bakma ama benim için inanılmaz gereksiz örnek videolar, vantilatör olsa neden soru açayım, peltier olsa alüminyum blok olsa neden açayım.

Su devirdaimi ile soğuma sağlanmaz diyen kişiye attım bunları. Önceki mesajımı okursan anlarsın.
@297552 yapacağınız sistemde metal pipet kullanırsanız ve devirdaimi 4 pipete dağıtırsanız gayet çalışır bir sistem bence. Serinlik sağlar. Metal pipet 5 tanesi 20 lira falandı. Bükülebilir oluyorlar.

Su devirdaimi ile soğuma sağlanmaz diyen kişiye attım bunları. Önceki mesajımı okursan anlarsın.
@297552 yapacağınız sistemde metal pipet kullanırsanız ve devirdaimi 4 pipete dağıtırsanız gayet çalışır bir sistem bence. Serinlik sağlar. Metal pipet 5 tanesi 20 lira falandı. Bükülebilir oluyorlar.

Ah tamam yanlış anlamışım, demir pipetten ziyade bakır boru daha mantıklı olmaz mı? ya da bakır plakaya delikler açıp onu buzlayıp havayı içinden geçirmek?

İkisinin iletim katsayıları hakkında bir bilgim yok ancak bana da daha iyi olur gibi geliyor.

Bence en mantıklısı sabredip, daha sonrasında peltier ile adam akıllı bir şey yapmak çünkü bu şey uğraştığıma değmez gibi geliyor, odamda derin dondurucu var masam tam onun yanında onum sıcaklığı lehim makinesının sıcaklığı falan derken eririm büyük ihtimalle.

Bence en mantıklısı sabredip, daha sonrasında peltier ile adam akıllı bir şey yapmak çünkü bu şey uğraştığıma değmez gibi geliyor, odamda derin dondurucu var masam tam onun yanında onum sıcaklığı lehim makinesının sıcaklığı falan derken eririm büyük ihtimalle.

Peltier kullanacaksanız da artı olarak güçlü bir fana daha ihtiyacınız var ya da temizinden kaliteli bir soğutma bloğuna. Yoksa 10 günde yanar makine.

Peltier kullanacaksanız da artı olarak güçlü bir fana daha ihtiyacınız var ya da temizinden kaliteli bir soğutma bloğuna. Yoksa 10 günde yanar makine.

Peltieri bu eski masaüstü soğutucuları var alüminyum blok ve üstte fan olanlarından o şekil soğutarak kullanmayı düşünüyorum yine yanar mi?

Peltieri bu eski masaüstü soğutucuları var alüminyum blok ve üstte fan olanlarından o şekil soğutarak kullanmayı düşünüyorum yine yanar mi?
Kanka kaliteli soğutucu bloğu bile olsa altındaki suyu kaynattığını biliyorum aletin. Kaliteli bir sistem kurmazsan yakarsın.
Attığım ilk videodaki sistem de çok iyi sayılmaz ancak onun gibi bir sistem kurarsan işe yarayabilir. Kesin bir şey diyemem ama termal macun vs kulanırsan iletimi hızlandırırsın yüksek saatler kullanmazsan yanmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Taptic baştan sona kadar haklı. Malzeme ve zaman israfı. Laptop fanı çok bir şey üflemiyor zaten. @213639 elektrik bilgisi olduğu halde zamanında yapamamış şu an tekrar deniyoruz ama geliştirdik, ayrıca bütçe gerekiyor kendisi 500Tl ayırdı içindeki peltierin fiyatları bile çok yüksek, bilmem kaç bin devir japon malı fan kullaniyor. Kendisinin malzemesivar, bilgisi de var yapacağına inanıyorum ama o malzemelerle zaman kaybı olur. @Taptic'e katılıyorum. 🙂

Maalesef gerçekler böyle sadece uflesin diyorsanız laptop fanını çalışma voltajı ile besleyin uflesin.

Taptic baştan sona kadar haklı. Malzeme ve zaman israfı. Laptop fanı çok bir şey üflemiyor zaten. @213639 elektrik bilgisi olduğu halde zamanında yapamamış şu an tekrar deniyoruz ama geliştirdik, ayrıca bütçe gerekiyor kendisi 500Tl ayırdı içindeki peltierin fiyatları bile çok yüksek, bilmem kaç bin devir japon malı fan kullaniyor. Kendisinin malzemesivar, bilgisi de var yapacağına inanıyorum ama o malzemelerle zaman kaybı olur. @Taptic'e katılıyorum. 🙂

Maalesef gerçekler böyle sadece uflesin diyorsanız laptop fanını çalışma voltajı ile besleyin uflesin.
Kötü oluyorum ben doğruyu söyleyince. Peltier ile ben de çok uğraştım zamanında. Aynı ortama sıcak havayı tekrar bıraktığımız sürece elektrik, para ve emek israfı oluyor sadece. Zaten soğutması yavaş bir cihaz. O büyüklükte bir blok uzun sürede soğutulsa bile üzerine üflendiği anda çabucak ısınır. Üflenen havayı soğutabilecek kadar ısı soğurması mümkün değil. Peltier videosu beş para etmez ve yanıltıcı bir videodan başka bir şey değil ama bunu kanıt diye atmış bir de. :) Konu sahibinin düşüncesi bundan da kötü işlevsellik bakımından. Basit tüplerin içinden soğuk su geçirerek ortam soğutmayı geçtim, serinlik hissi bile almak pek mümkün değil ama inanmak istemiyorlar. O sıvının emeceği ısı ne olacak ki soğutma sağlasın. Gereksiz beklentiye girip, zaman ve para israf etmesin istedim konu sahibi ama ters tepti. Ben teknik olarak olmaz diyorum, adam dayanaksız bir şekilde kızgın basıyor. Kendince tepki veriyor. :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı