Hocam isterseniz sopayla destekleyin kendinizi dik durun yine de belli oluyor her şekilde skolyoz. Bir ölçüm yaptırın ortopedide. HHO için 0 derece iken istenilen KHO ve dho için skolyoz en fazla 5 dereceye kadar tahammül ediliyor. Ben de MSÜ deneyen birisi olarak sadece skolyozdan kaynaklı ortopedide sağlam raporu alamadığım için giremedim. 6.5 derece çıkmıştı... Biraz katı davranıyorlar bu konularda.
Omurganın ayakta çekilen grafilerinde 5 dereceye kadar olan eğrilikler (5 derece dahil), Hava Harp Okulu öğrenci adayları hariç tüm adaylarda sağlam kabul edilir. Skolyoz dereceniz 5 derecenin üzerindeyse, sağlık muayeneleri sırasında bu durum sıkıntı yaşatacak ve "askeri öğrenci olmaya elverişli değildir" kararı verilebilir.
Hocam korse sizin dıştan görünüşünüzü toplar zaten röntgen ile bakılma sebebi içeride ne olup bittiğiHocam bu görüntünün üzerine korse kullandım ve şu anda baktığımda asla belli olmuyor. Bu görüntü içinde minimal skolyoz yazıyor raporda acaba daha iyi bir şekilde dursam skolyoz çıkmama ihtimali ya da 5-9 arası minimal bir şey çıktığı bir durumda doktorun inisiyatif göstermesi durumu olabilir mi? Hocam karşılaştırmak için senin röntgen görüntüsünü atabilir misin?
Hocam korse sizin dıştan görünüşünüzü toplar zaten röntgen ile bakılma sebebi içeride ne olup bittiğitabii ki doktorlar inisiyatif gösterebiliyor bu arada, mesela düz taban limiti 20 iken 21-22 çıkınca inisiyatif alanlar oluyor ve sağlam raporu ile geçebiliyor ama bazıları da sıfır inisiyatif git itiraz et diyor. Sizin skolyoz derecesi zaten düşük duruyor, kendi röntgen görüntümü ekleyince çok rahat anlarsınız ama yine de sonuç olarak bunun için Ankara'ya kadar gidip geleceksiniz ve önceden kontrol ile boşuna gidip gitmeyeceğinizi biraz tahmin edersiniz. Ben inisiyatif bekledim ama maalesef ki çıkmadı. 8-9'a doğru biraz fazla yüksek daha çok 5.5/6 civarı inisiyatif olasılığı daha yüksek.
Eki Görüntüle 2540273Eki Görüntüle 2540274
O zaman sevindim hocam. Tabii ki de benim de istediğim bir şeydi fakat olmayınca da olmuyor. Rica ederim hocam hakkınızda hayırlısı her şey gönlünüzce olsun.Hocam ben zaten ankaralıyım gidip gelme konusunda sıkıntım yok ama insan gerçekten istediği bir şey için ufakta olsa her ihtimale karşı üzülüyor. Yarın mülakatlarım var gerçekten cok teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.