Mining çıkması RX580 kartın fanları stabil çalışmıyor

Tyro

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar elime daha önce mining yapılmış bir "ASRock RX 580 8 GB Phantom Gaming D" ekran kartı geçti. Benim kartımdan performansı çok daha iyi olduğu için bu kartı kullanmak istiyorum fakat bir sorunu var. Ne yaptıysam çözüm bulamadım, umarım birisi yardımcı olabilir.

Kart ısınamamasına rağmen RPM değeri, yani fan hızı 4500-4800 arasında gidip geliyor. Kartın sıcaklığı ise 35 ile 43 derece arasında gidip geliyor.

FurMark testi yaptığımda da fan hızı hiçbir şekilde değişmiyor fakat sıcaklığı 85 dereceye kadar çıkıyor. 3600 küsur puan alıyor.

MSI Afterburner ve AMD Radeon Software programlarıyla da hiçbir şekilde fan hızını düşüremiyorum.

Mining kartı olduğu için ati flash ile BIOS güncellemesi attım. Belki kartın BIOS'u güncellenir veya fabrika ayarlarına döner de fan hızı düşer diye. Yine olmadı.

Kartı farklı bilgisayara da takıp denedim sonuç aynı.

Aynı karttan elimde fazladan bir tane daha var. Belki sorun fanlarındadır diye diğer kartın fanını bu karta taktım ama sonuç yine aynı.

Termal macununu da yeniledim.

Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam inan hepsini yaptım. Hiç bir farklılık yok. Kaç kez DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim. MSI Afterburner, AMD'nin kendi yazılımı olan Radeon'dan ve kartın kendi markasının yani ASrock'un programından da denedim. Hiç bir şekilde düşüremiyorum. 0'a çeksem bile aynı hızda stabil olarak çalışıyor. Attığın ekran görüntülerindekini de denedim fark yok.

CPU-Z ile bakarak zaten güncel olan BIOS'u indirip kurdum. Kurulumu temiz bir şekilde yaptım fakat yine de fark etmedi. Hatta 2 kez güncelledim. Yine sonuç aynı idi.
O zaman yapacak birşey yok. Geçmiş olsun. Uygulama yükleyip fan hızını kendin ayarlayabilirsiniz.

Hocam inan hepsini yaptım. Hiç bir farklılık yok. Kaç kez DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim. MSI Afterburner, AMD'nin kendi yazılımı olan Radeon'dan ve kartın kendi markasının yani ASrock'un programından da denedim. Hiç bir şekilde düşüremiyorum. 0'a çeksem bile aynı hızda stabil olarak çalışıyor. Attığın ekran görüntülerindekini de denedim fark yok.

CPU-Z ile bakarak zaten güncel olan BIOS'u indirip kurdum. Kurulumu temiz bir şekilde yaptım fakat yine de fark etmedi. Hatta 2 kez güncelledim. Yine sonuç aynı idi.

Hocam fan devresinden kastın nedir? Fanların olduğu kısımda bir şey mi yoksa ekran kartının kendisinde olan bir bölüm mü?
Ekran kartının fan hızını ayarlamasına da yarayan donanımsal bir parça. Mining yapıldığı için bu devre yüksek ısılarda, uzun süre kullanımda arızalanabilir.

Ekran kartının fan hızını ayarlamasına da yarayan donanımsal bir parça. Mining yapıldığı için bu devre yüksek ısılarda, uzun süre kullanımda arızalanabilir.
Teşekkür ederim hocam. Ne yaparsam yapayım düzelmedi çünkü. En mantıklı seçenek senin söylediğin gibi yapmak sanırım. Tahmini ne kadar fiyat isterler bir bilgin var mı?

Teşekkür ederim hocam. Ne yaparsam yapayım düzelmedi çünkü. En mantıklı seçenek senin söylediğin gibi yapmak sanırım. Tahmini ne kadar fiyat isterler bir bilgin var mı?
Dostum şu zamanda herhangi bir fiyat vermek imkansız biliyor musun? 200 liraya halleden de çıkar, 1000 TL isteyen de :D yani onu bilemeyiz. Ama ben değiştirecek olsam 200 liradan aşağıya yapmazdım. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı