Mining değerleriniz

ETH ayı sezonuna girmeden önce günde yaklaşık 14 $ para bırakıyordu. Aylık 4 bin TL gibi bir rakam. Şimdi günde 7.5-8$'a kadar düştü. Ben şimdi satmayı düşünmüyorum kazdıklarımı elektrik kart başı 65 TL. ETH'nin 5.000$ üstüne çıkacağını düşünüyorum yıl sonuna kadar. O zaman satarım :)

Aylık 4K TL kartların fiyatını 5 ayda çıkarırdı ama şimdi gelir düştüğü için 8 aya kadar çıkmıştır diye düşünüyorum.

Biliyorsunuz son günlerde gelir iyice düştü. Kazdığım ETH'leri tutmaya karar verdim. Herkes kendi rıg'i ve aldığı değerleri paylaşsın beraber sohbet edelim arkadaşlar :)

1X ASUS Phoenix 1660 Ti 30.99 m/h 55 derece 72W.

1X Palit 1660 Super 31.75 m/h 55 derece 75W.

1X ASUS Dual RX 580 31.32 m/h 59 derece 107W.

Ortalama 94 m/h ile kazım yapıyorum. Sizde durumlar nasıl?

1622806419526.png

Bugün iki tane 3080 eklemeyi VE3060'lardan 37 mh alıyordum onları 50 mh çıkaracapım.

Aylık 4K TL kartların fiyatını 5 ayda çıkarırdı ama şimdi gelir düştüğü için 8 aya kadar çıkmıştır diye düşünüyorum.
1660Super 5bin TL'ye aldığım hazır sistemin içinden çıkardım. Diğer iki kartı da şansıma 3-4 aylık olmalarına rağmen 5 bin TL gibi bir rakama aldım ikinci el. Dediğim gibi ETH yükselene kadar satmayacağım için amorti konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum :)
Sata max 50 WATT verebiliyor diye biliyorum, Riserlar ise 75'e kadar çekebiliyor. Redditte de yandığını belirten çok kişi olmuş. Dikkatli olmakta fayda var.
Gücü Molexlerden vermeyi düşündüm fakat kablolarda ısınma olmadığını farkettikten sonra vazgeçtim. Belki Molex'e geçiş yapabilirim teşekkürler.
Eki Görüntüle 1055570

Bugün iki tane 3080 eklemeyi VE3060'lardan 37 mh alıyordum onları 50 mh çıkaracapım.
Harika değerler siz aşmışsınız :)
Tek kart ile kazıma devam ediyorum..

Rtx 2060 32,7 M/h 84 W

Gelir düştü son günlerde 2,18 $ civarı.
T-Rex ile mi kazıyorsunuz? Güzel değerler iyi kazançlar.

Hocam OC değerlerinizi paylaşır mısınız? Bana yardımcı olur musunuz? GTX 1660 Super kartına sahibim. 64 derecede çalışıyor ve bu beni korkutuyor. Arkadaşım da aynı kartta sahip fakat onun ki 53 derecede çalışıyor. Onun ayarları farklı benim ki farklı. Bende ki sorun ise Memory Clock'u 900 MHz'ın üstüne çıkardığım an sistem siyah ekran veriyor.

Ayarlarım:
Core clock -200 MHz.
Memory clock +900 MHz.
Power limit 70.
Temp limit 71.
Fan Speed 75.

Hocam OC değerlerinizi paylaşır mısınız? Bana yardımcı olur musunuz? GTX 1660 Super kartına sahibim. 64 derecede çalışıyor ve bu beni korkutuyor. Arkadaşım da aynı kartta sahip fakat onun ki 53 derecede çalışıyor. Onun ayarları farklı benim ki farklı. Bende ki sorun ise Memory Clock'u 900 MHz'ın üstüne çıkardığım an sistem siyah ekran veriyor.

Ayarlarım:
Core clock -200 MHz.
Memory clock +900 MHz.
Power limit 70.
Temp limit 71.
Fan Speed 75.
OC ayarları kartın içindeki çipe göre değişir. Mesela benim 1660Super içindeki chip Hynix marka. OC ayarlarım ise Core -150 Mem -1004 Power Limit 75 şeklinde. Hynix çiplerde memory clock düşürdükçe kazım hızı artıyor. Marka model nedir kartınızın?

Bende RX 550 4G ile 10 mh ile monero kazıyorum.

Bir 15 20 gün geçsin bir çekebileceğim seviyeye gelsin o zaman bakarım.

Sistem: i5 11400F (stok soğutucu değil kule tipi ile kullanıyorum) ASUS H510M K anakart Corsair 550W 80+ PSU 1TB HDD.
(PC'yi yeni topladım ama bana fazla geleceğini düşündüğümden, parçaları tek tek satacağım. RX 550 4 GB ekran kartları bulursam elimdeki ASUS P5G41t mlx anakartının PCI'e yuvasını çoklayarak 4 ekran kartı oraya kendi yuvasına da eğer X1 X4 riser takılıyorsa bir 4 ekran kartı da oraya takacağım.

Elimde foxcoon G41 mxe anakart var bir tane kondansatörü işlemci değiştirdiğim zaman ne olduğu hakkında bir fikrim yok patladı etrafındaki MOSFET'leri vb kontrol ettim bir sonuca ulaşamadım (eğer tamir ettirebilirsem bu anakarta da aynı şekilde yapacağım para kazandıkça kendime ucuz yollu kullanımlık PC toplayacağım veya laptop alırım)

Sizlerin düşünceleri nelerdir merak ettim.

Şimdi önümde üniversite sınavım var o zamana kadar monero kazacağım ondan sonra yukarıda dediklerimi yapmaya çalışırım ekran kartı alırım mining yaparım (bu arada GTX 1080 Ti ile 100 mh nasıl alınıyor acaba bizim bilgisayarcı alıyorda tebrik etmek lazım kendisini)

Ethereum değil de başka coinlerden kazmayı düşünüyorum (zaten 4 GB ile kazılmaz ethreium)

Fikirleriniz neler acaba ayrı konuda mı yazmalıyım acaba bu mesajı.

OC ayarlarım (1380 MHz Core clock, 1950 Memory clock +75 Power limit) kart 30 35 W arasında 10 mh'lık bir kazım yapıyor.

OC ayarları kartın içindeki çipe göre değişir. Mesela benim 1660 Super içindeki chip Hynix marka. OC ayarlarım ise Core -150 mem -1004 Power limit 75 şeklinde. Hynix çiplerde Memory clock düşürdükçe kazım hızı artıyor. Marka model nedir kartınızın?

Gigabyte GTX 1660 Super. Dediğiniz chipini GPU-Z'den mi göreceğiz?

RTX 2060'ım ile böyle kazım yapıyorum. 34 MH/s'leri de görebiliyorum ama fazla OC yapmış olduğum için mining yapılamıyor. Şu an PC'yi de kullanıyorum boşta sabit 32-31 MH/s kazım yapıyorum. Benim ki RIG değil tabi ki oyun oynamadığım zamanları değerlendirmek. :D

Eki Görüntüle 1055548
2060, RX 5700 ile denk değil miydi veya 2070 ile. Ben RX 5700 ile 60MH/s alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı