Mining devrinin bitmesi

Yazının ilk kısmı, zaten benim bas bas bağırdığım kısım. ETH madenciliğinin biteceğini Ocak'tan beri uyarmaya yatırım yapılmaması için bilgilendirmeye çalıştım. Amaç para kazanmak ise başka yollar aranmalı vs şeklinde. Mesajlarıma bakabilirsin. Ama ETH madenciliği eşit değildir kripto madencilik. O yüzden madencilik bitti diyemessin.
Benim itiraz ettiğim konu, kurduğun madencilik bitti cümlesi. Madencilik bitmedi. Sana resimde gösterdim ama hala inat ediyorsun. Karlılık/ roı vs bunlar senin fikrin yorumun. Yarın ETC tekrardan 250 dolar olur roı yine 12 aylara iner işler değişir. RVN 30 cent duvarını aşar, günlük gelir, 1 dolardan 10 dolara çıkar, işler değişir. Bak bunlarda fikir yorum. İner çıkar neye inanmak istiyorsan inan,
Bu ayrı bir durum, madencilik bitti demek ayrı bir durum.
3-5 kişi dediğine göre de gene gördüğünü anlayama mısın? Ben söyleyeyim sana. O resimde kabaca 80bin madenci var. Ve o sadece 1 resim.

Bu sadece bir pool. Bu şekilde 2miners ta 7 pool var, ve 2 miners gibi en az 6 büyük platform var. Solo madencileri vs hiç belirtmiyorum,

Matematiği sana bırakıyorum...

Şunu da unutma, dolar bazlı ekipman fiyatları çok küçük sapmalar ile çok uzun zamandır aynı. İlk bilgisayarımı 1996 da satın aldım.
O zamanda;
  • 1000 dolara normal/ giriş.
  • 2000 dolara ortalama üstü hızlı güçlü,
  • 3000+dolara da sıra dışı, olabilecek Max performans.

Cihazları alınıyordu. Bugünde bu durum aynı, kabaca yarında aynı olacaktır. Değişen sadece USD/TL paritesi.

Son olarak da şunu atlıyorsun, amorti süreleri 12-18 ay civarında olduğunda BTC 60k idi, piyasa boğa idi. Şimdi BTC 20k ve ayı hüküm sürüyor. Yarın boğa geri gelince BTC 60k tekrar gördüğünde hatta aştığında işler değişir...

Bu demek değil ki, yarın BTC 60k olacak ondan kazım yapın gidin ekran kartı alın. Herkesin fikri stratejisi kendine.

Ama madencilik bitmedi. Bitmezde. Proof of work sistemi kalkmadıkça bitmeyecek. Bunu anlaman için öncelikle Crypto ne onu tam anlaman lazım. Ne işe yarar? Neye hizmet eder? Neden var? Zaten bunu anlayarak yatırım yapan para kazanıyor.

Tekrar ediyorum, bugün GPU ile yatırıp yapıp madenci olmak bence de hatalı karar. Ama bu para kazanmak adına hatalı bir karar ve bu "benim fikrim"
Kişi gider araştırır potansiyeli görür inanır yatırım yapar bugün 1 cent olan koini elektiriği cebinden ödeyerek, her gün 100 adet kazar, yarın 3 sene sonra, coin fiyatı 1 DOLAR-75 cent olursa elinde 110bin koin olur, ve 80-100k dolar demek olur.
 

Geri
Yukarı