Mining yaparken de %100, oyun oynarken de %100. Günlük 6saat bir mining zarar vermez ama üstü kesinlikle ömrünü kısaltır.Bir tarafta "mining yaparken ekran kartları tam kapasite çalıştığı için ömrü kısalır" diyenler.
Diğer tarafta "ekran kartı taksi çıkması araba mı sanki uzun süre çalışınca ömrü kısalıyor mining zarar vermez" diyenler,
Miningcilere soruyorum zarar vermez diyorlar...
Biz bunların hangisine inanacağız? Soruyu açık ve net olarak soruyorum. Mining ekran kartına zarar verir mi?
Hocam 3 ay boyunca günde 8 saat çalıştıracağım fazla bir zarar gelir mi?Mining zarar veriyor ama milletin abarttığı kadar değil. Millet mining kelimesini duyunca direk almıyorlar bile. Süreye göre değişir.
Taksi çıkması sözü mining ekran kartının ömrünü kısaltır mı sözüne söylenebilecek en iyi cevap bu arada. Sıfır 2 tane aynı arabadan aldığını düşün birini 7/24 drift yaptığını düşün diğerini hafta sonları sahilde dolaştığını düşün. Aradaki fark tamamen bu performans olarak maksimum %5 düşüş olur önemli olan sıcaklık değerleri 10-20 dereceye kadar farklar oluşuyor mining ve normal kartlar arasında.
Yaklasik 6-7 ay Overclock'lu mining yapip mining yaparken oyun bile oynadigim GTX1050 Ti kartimi 4 gun önce esimin elektrik supurgesiyle kafasına ulti atmasi sonucu kaybettim mining sonrasi kartin güc degerlerinde cok ufak degisimler olmuştu ara ara cok ufak donmalar gerceklesiyordu ısı yükleri degisti eskiden en yüksek yük 73 ısı verirken mining sonrasi 83leri görüyordum(fan %100) fakat bunu ben yillaridir kullandigim için fark ediyordum kart miningle baslamadan önce 4 yil kullanildi huyumdur acmaya üşendigim için bilgisayarimi kapatmam kapatirlarsada evde kavga cikar boşta bekleme süresi 2 sene net vardır uyurkende evde olmadigimda da hatta tatile gittigimde bile elektrik gidince kapanir zaten deyip açik birakir giderdim.
Sonuc olarak mining cok bir zarar vermiyor ama bakim vs. deyip sürekli karti açtirmak oynamak daha cok zarar veriyor 5 yıldır sadece tozunu almaktan baska bir şey yapmadim bozulunca tamire goturdum tozunu alin bakim yapin dedim islemciyi de bozmuş zeki arkadaşlar. Baska bilgisayarciya goturup düzelttirdim şu an onboard ekran kartiyla kullanıyorum RTX3060'lı Monster siparis verdim onda da mining yapacağım. Tamam riskli bir şey fakat bu konularda bilginiz varsa stress testleri yapabiliyorsaniz az bucuk anliyorsaniz mining yapın çok da düsünmeyin.
Nasıl yok abi oynadığım oyunların hiç biri gpu kullanımında %60ı geçmiyor, sürekli %100 güçte çalışmasıyla bu bir mi? Oynadığım birçok oyun 40-50 derecede çalıştırıyor kartı.Mining işlemi oyun oynamaktan farksız. Asıl yıpratan ne kadar süre kullanıldığı. Mining yapılan bir kart 1 haftada 168 saat durmadan kullanıldı diyelim. Oyun oynarken 168 saat kullanılmış olması için 1 ay geçmesi gerekiyor. 1 saat mining yapılmış kart ile 1 saat oyun oynanmış kart arasında fark yok. İnsanların mining yapılan kartları tercih etmeme sebebi rig sahibi kişilerin umursamaz şekilde bakım yaptıklarını düşünmeleri. Herkes kartın kendinden sonraki kullanıcısını düşünerek temizlik yapmıyor maalesef.
Taksi çıkması sözü mining ekran kartının ömrünü kısaltır mı sözüne söylenebilecek en iyi cevap bu arada. Sıfır 2 tane aynı arabadan aldığını düşün birini 7/24 drift yaptığını düşün diğerini hafta sonları sahilde dolaştığını düşün. Aradaki fark tamamen bu performans olarak maksimum %5 düşüş olur önemli olan sıcaklık değerleri 10-20 dereceye kadar farklar oluşuyor mining ve normal kartlar arasında.
Nasıl yok abi oynadığım oyunların hiçbiri GPU kullanımında %60ı geçmiyor, sürekli %100 güçte çalışmasıyla bu bir mi? Oynadığım birçok oyun 40-50 derecede çalıştırıyor kartı.