Mining Ekran Kartından Ses Geliyor

gpueren

Decapat
MSI AMD Radeon Gaming X 8 GB ekran kartı ile eth kazmaktayım. Ekran kartım ve mining üretimim daha çok yeni. Ekran kartımda BIOS mod mevcut OC'da ise sadece güç kısması var ve mining driver kuruludur üstünde. Ekran kartımdan gelen ses ise her 3 saniyede bir fana kablo sürtme sesi gelmektedir ama kablo falan sürtmüyor fanlarına. Performansında ya da çalışmasında bu ses haricinde herhangi bir sorun yoktur. Sesin ekran kartından geldiğine de eminim çünkü ekran kartı fanları durunca ses kesiliyor. Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim iyi günler.
Not: Çalışırken 2 veya 3 kez elim fanlarına değdi yanlışlıkla acaba zarar vermiş olabilir miyim istemeden de olsa.

Benimde kasa fanlarıma dönerken elim bir çok kez çarptı ve sonunda fanların 2 tanesi tır tır tır ses yapmaya başladı. Bu balans sesi oluyor fan balans yaptı yani çözümü fanı değiştirmek başka bir çözümü yok bildiğim kadarı ile. Zararıda yok sadece sesi can sıkıyor. Fan göbeğinden oynamış oldu yani düz bir eksende dönemiyor balans olayı bu yağlama filan yaptım yağ ile ilgisi yokmuş. Sizin sorununuz bu olabilir geldi bana.

Son düzenleme:
Yağlamayı dene. Düzelmezse değiştirmekten başka şansın yok gibi. Benim PSU fanından ses geliyordu. Fanın pervanesini komple söktüm. Eski yağ içinde resmen donmuş. Eski yağı komple sildim. Daha sora makine yağıyla yağlayıp topladım. Şu an hiç ses yok.

Benimde kasa fanlarıma dönerken elim bir çok kez çarptı ve sonunda fanların 2 tanesi tır tır tır ses yapmaya başladı. Bu balans sesi oluyor fan balans yaptı yani çözümü fanı değiştirmek başka bir çözümü yok bildiğim kadarı ile. Zararıda yok ses fan göbeğinden oynamış oldu yani düz bir eksende dönemiyor balans olayı bu yağlama filan yaptım yağ ile ilgisi yokmuş. Sizin sorununuz bu olabilir geldi bana.
Aynen bence de. Balansi bozulmuş fanin.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi balans ama belli bir devirin üstünde sesi kesiyor peki bu şekilde kullanmaya devam etsem bir zararı olur mu acaba ?

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi balans ama belli bir devirin üstünde sesi kesiyor peki bu şekilde kullanmaya devam etsem bir zararı olur mu acaba ?
Bir zararı olmaz. Bir yaprağı kırık işlemci fanini 2 yıl kullandım zamanında 🤣.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı