Oyun Oynarken Ekran Kartından Ses Geliyor

Normalde bende kulaklıkla oynadığım için yeni fark edebildim. Ses dışında bir problem olmuyorsa sıkıntı yok demektir.
Aynen öyle. Kart ne kadar çok FPS verirse o kadar ses çıkarır. FPS'i bazı oyunlarda sınırlarsan sorun olmaz. İlla da V-Sync açmana gerek yok. Onun dışında garantiye de verebilirsin. Muhtemelen yenisini yollarlar.

Hiçbir şekilde zararı olmaz. Ses, bariz bir şekilde rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam et. Eğer ürünü alalı 14 gün olmadıysa ve için rahat etmiyorsa, iade talep edip, yenisini satın alabilirsin. (Ucuza aldıysan ve şu an pahalıysa iade etme. Çünkü değişim yapmayıp, iptal ediyorlar ve tekrardan satın alman gerekiyor.)
hocam benimde aynı durum söz konusu, 9 ay oldu bilgisayarı alalı. Oyuna girince yükleme ekranında fps 1000 2000 lere çıkıyor arı vızıldaması gibi bir ses çıkartıyor kart. RX 580 kullanıyorum fanlarını durdursamda o ses devam ediyor yani fanla alakalı bir durum olmadığını tespit ettim. Garantiye göndermeyi düşünüyorum sizce bu sorunu düzeltebilirler mi yoksa iade mi yaparlar ? Yani Coil Whine onarılabilen bir arıza mıdır ? cevaplarsan sevinirim

İnce, tiz bir ses mi gelen ses? Muhtemelen coil whine sorunu var. Sesin tam olarak nereden geldiğine emin ol. Eğer ekran kartında ise, bazı ekran kartları yüksek FPS verirken o sesi çıkarıyorlar. V-Sync açınca ses geliyor mu kontrol et. Güç kaynağından geliyorsa, ki muhtemelen öyle, yapacağın çok bir şey yok.

Genelde zararsızdır fakat günün sonunda bir üretim hatasıdır.

Merhaba bende aynı durumdayım V-Sync açınca ses gidiyor yüksek FPS alırken tiz sesi geliyor yardımcı olur musunuz?

İnce, tiz bir ses mi gelen ses? Muhtemelen Coil Whine sorunu var. Sesin tam olarak nerden geldiğine emin ol. Eğer ekran kartında ise, bazı ekran kartları yüksek FPS verirken o sesi çıkarıyorlar. V-Sync açınca ses geliyor mu kontrol et. Güç kaynağından geliyorsa, ki muhtemelen öyle, yapacağın çok bir şey yok.

Vay beee hocam nasıl biliyorsunuz bunca şeyi? Yemin ederim öyle.

İnce, tiz bir ses mi gelen ses? Muhtemelen Coil Whine sorunu var. Sesin tam olarak nerden geldiğine emin ol. Eğer ekran kartında ise, bazı ekran kartları yüksek FPS verirken o sesi çıkarıyorlar. V-Sync açınca ses geliyor mu kontrol et. Güç kaynağından geliyorsa, ki muhtemelen öyle, yapacağın çok bir şey yok.

Vay beee hocam nasıl biliyorsunuz bunca şeyi? Yemin ederim öyle.

Vay beee hocam nasıl biliyorsunuz bunca şeyi? Yemin ederim öyle. Ekran kartı yüksek FPS verince oluyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı