Oyun Oynarken Ekran Kartından Ses Geliyor

Arkadaş yanlış bilgi veriyor. Ekran kartınızda Coil While sorunu var.
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim, birde malum bilginiz vardır bu radeon wattman problemi var birde bende, format atmıştım ve şu anda 17.12 sürümünü yüklemiştim bir problem şu anda yok fakat dün overclock yapmak istedim işlemci 4.0 gibi bir değere alıp 1.260 Cpu voltajı verdim Ram'ide 2933Mhz çektim ve pc açıldığında radeon wattman hatasını tekrar aldım eski sürümde, oyun açıkken tarayıcıyı açtığım anda sistem donakaldı mecbur kaldım reset attım ve overclock işlemini geri aldığımda bu problemi tekrar yaşamadım. Biliyorum bu problem bir çok kişide var. E birde bu coil whine problemide olunca beni iyice işkillendirdi. Sizce bir servise götürmeli miyim ? Götürürsem coil whine ve bu radeon wattman probleminden dolayı değişim alabilir miyim ?
Böyle bir sisteme sahip olup overclock yapmaya korkar oldum :)

@Rin OC hakkında bilginiz yok ise bulaşmamanızı tavsiye ederim ya da soğutucunuz iyi ise BIOS üzerinden otomatik OC yapın. İşlemci ve anakartınızıda belirtin.
Hocam işlemci üzerine overclocktan anlıyorum. Soğutucum fena değil Ryzen 1700 den çıkan daha yüksek bir soğutucu bloğuna ve 2600 Rpm değerlerine sahip fanı mevcut. Yani ben Ryzen 1300x kullanırken bile 3.975Ghz gibi bir hıza 1.375 Cpu voltajı, belirttiğim soğutucu ve B350-F gaming anakart ile ulaştım. Tabiki bunda silikon kaliteside önemli. Fakat Ryzen 2600 gibi bir işlemcide imzamda bulunan bileşenler ile Turbo frekansı 3.9Ghz olan işlemcimi 4.0Ghz'e çıkartmam çok basit benim için benim problemim radeon wattman problemi hocam. Yanıtınız ve yanıtlarınız içinde çok teşekkürler.

Hocam işlemci üzerine overclocktan anlıyorum. Soğutucum fena değil Ryzen 1700 den çıkan daha yüksek bir soğutucu bloğuna ve 2600 Rpm değerlerine sahip fanı mevcut. Yani ben Ryzen 1300x kullanırken bile 3.975Ghz gibi bir hıza 1.375 Cpu voltajı, belirttiğim soğutucu ve B350-F gaming anakart ile ulaştım. Tabiki bunda silikon kaliteside önemli. Fakat Ryzen 2600 gibi bir işlemcide imzamda bulunan bileşenler ile Turbo frekansı 3.9Ghz olan işlemcimi 4.0Ghz'e çıkartmam çok basit benim için benim problemim wattman radeon problemi hocam. Yanıtınız ve yanıtlarınız içinde çok teşekkürler.
Daha önce bu sorunla karşılaşmadım. Bilgi veremeyeceğim.

Daha önce bu sorunla karşılaşmadım. Bilgi veremeyeceğim.
Önceden Asus Rog Strix 1050Ti kullanırken hiç rastlamadım böyle bir hataya veya sistemim donmadı hiç ama RX580 ekran kartına geçtikten sonra bu problem olmaya başladı 19.xx sürümü driverlara güncellememden sonra sık sık oluyordu. Artık çok sinir bozucu olmaya başladı bende sanırım ekran kartımı satıp Asus Rog Strix 1060 veya 1070 alacağım.

İnce, tiz bir ses mi gelen ses? Muhtemelen Coil Whine sorunu var. Sesin tam olarak nerden geldiğine emin ol. Eğer ekran kartında ise, bazı ekran kartları yüksek FPS verirken o sesi çıkarıyorlar. V-Sync açınca ses geliyor mu kontrol et. Güç kaynağından geliyorsa, ki muhtemelen öyle, yapacağın çok bir şey yok.

Genelde zararsızdır fakat günün sonunda bir üretim hatasıdır.
V-Sync kapalıyken ses gelmiyor. Doğru tespit. Zaten kulaklıkla oyun oynuyorum eğer ekran kartına bir zararı yoksa sıkıntı da yok.

İnce tiz bir ses bende de bilgisayar ilk açıldığında ve oyunların başlangıçta yükleme yaparken geliyor. Oyun esnasında herhangi ses yok. Ekran kartım coil whine çıkarabilecek gtx 1070. Fakat dediğim gibi csgo, pubg, batterfield 5 oyunlarının sadece başlangıçta oyun yüklenirken tiz sesi alıyorum. Sesin harddisk ten gelme olasılığı varmı?

İnce tiz bir ses bende de bilgisayar ilk açıldığında ve oyunların başlangıçta yükleme yaparken geliyor. Oyun esnasında herhangi ses yok. Ekran kartım coil whine çıkarabilecek gtx 1070. Fakat dediğim gibi csgo, pubg, batterfield 5 oyunlarının sadece başlangıçta oyun yüklenirken tiz sesi alıyorum. Sesin harddisk ten gelme olasılığı varmı?
Hayır ekran kartından geldiğine %100 emin oldum. Uzun süre oynayınca kesiliyor mu dikkat etmedim hiç. Ama V-Sync kapalıyken gelmiyor.

Hayır ekran kartından geldiğine %100 emin oldum. Uzun süre oynayınca kesiliyor mu dikkat etmedim hiç. Ama V-Sync kapalıyken gelmiyor.
Dediğim gibi ASUS Strix RTX 2060 kullanıyorum bende de var 200+ FPS ve ekran kartı kullanımı tam yükte olunca tiz sesi oluyor ama kulaklık ile oynuyorum ve genelde fan sesleri bastırabiliyor yani rahatsız etmiyor.

Dediğim gibi ASUS Strix RTX 2060 kullanıyorum bende de var 200+ FPS ve ekran kartı kullanımı tam yükte olunca tiz sesi oluyor ama kulaklık ile oynuyorum ve genelde fan sesleri bastırabiliyor yani rahatsız etmiyor.
Normalde bende kulaklıkla oynadığım için yeni fark edebildim. Ses dışında bir problem olmuyorsa sıkıntı yok demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı