Mining için olan riserler oyun için kullanılır mı?

Makaleler
3
Selam. Ekran kartını yan çevirmek için kaliteli markaların riserleri satılıyor. Bunların fiyatları 600-1500 TL arası değişiyor. Arkadaş ile konuşuyorken şunlardan alacağım diye bahsederken mining yaptığı dönemden kalma riserleri olduğunu, işime yarayacak ise ücretsiz vereceğini söyledi.
Sanırım marka modeli bu: GPU 8 capacitor Riser V009S PLUS 6-pin PCE164p-N09 PCI-E 1X TO 16X ADAPTER Miner | eBay
Bu da elindeki ürünün görseli;

1.jpeg

Ekran kartım Zotac AMP holo 3070 Ti. Sizce bu ürün ile sıkıntı yaşar mıyım, yaşar isem ne sıkıntılar yaşarım?

USB üzerinden bağlanan bir şey ile 3070 Ti'dan tam performans alabileceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz. Riserlar çok önemli çünkü ekran kartından anakarta bağlantıda yetersizlik olursa bu FPS'i etkiler direk. 3070 Ti kullanıyorsanız riser konusunda ucuza kaçmayın. Sonra 3070 Ti'a o kadar para verdim riser sonrası performansım düştü diye konu açarsanız.

USB üzerinden bağlanan bir şey ile 3070 Ti'dan tam performans alabileceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz. Riserlar çok önemli çünkü ekran kartından anakarta bağlantıda yetersizlik olursa bu FPS'i etkiler direk. 3070 Ti kullanıyorsanız riser konusunda ucuza kaçmayın. Sonra 3070 Ti'a o kadar para verdim riser sonrası performansım düştü diye konu açarsanız.
O zaman şöyle diyeyim size. Bu 250 liralık riser ile 3500 TL'lik riserlerin farkı ne? Benim yan tutmak içi aparat vs ihtiyacım yok.
Mesela bu üründe uygun fiyatlı bence;

O zaman şöyle diyeyim size. Bu 250 liralık riser ile 3500 TL'lik riserlerin farkı ne?

Biri USB ile bağlanıyor biri PCI Express ile. Eğer PCI Express yolu kötü olursa. Ekran kartından tam performans alamazsınız. Bu 1200TL'lik riserların farkı bu zaten sanki anakart direk takılmış gibi, neredeyse kayıpsız olması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı