Mining nedir?

@berat3636, neden haram? Sana yoktan var gelmiyor ki. Bir yatırım yapıyorsun ve elektrik harcayarak para hasat ediyorsun. Pratik olarak çiftçilikten farkı yok. Dışarıdan kolay yoldan para kazanmak gibi gelebilir ancak o kadar bilgisayar bileşenini her gün açık tutmak, onlarla ilgilenmek, bakımlarını yapmak, ses ve ısı sorunlarını çözmek gibi sayılamayacak kadar fazla yapılması gereken şeyler var ve bunların da hepsi emek istiyor. Hiçbir iş kolay değildir ve hiçbirinin zorluğu veya emeği ölçülemez. "Bilgisayarın başında oturup para kazanıyor." demek kolay. Sizi oturtsak birkaç gün sonra eski işinizi mumla ararsınız. Bilmediğiniz şeyler hakkında etraftan duyduklarınızla yorum yapmayın.

Yanlış anladığı falan yok, dümdüz bilgisiz bir şekilde insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Dijital madencilik üzerine daha önce 2 mesaj daha atmışsınız, amacınız belli ki milleti trollemek. Ki umarım trolsünüzdür, trollemeyip gerçekten fikriniz bu ise durum vahim.

Eki Görüntüle 1197936
Nerdeyse 1 sene önceki attığım mesajlar ile bu konuyu alakadar etmeniz hüsran. Konu sahibi 14 yaşında ve ailesine anlattığı an reddetmelerini bildiğim halde basitleştirerek ona anlattım size değil. Bende biliyorum işte bu kadar kazanır, MH/s hesaplamalarını. Adam gelmiş bana CPU-GPU arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Mesajlarımı yarım yamalak okuyan kişilerle sözleşmeye daha fazla gerek yok.

Nerdeyse 1 sene önceki attığım mesajlar ile bu konuyu alakadar etmeniz hüsran. Konu sahibi 14 yaşında ve ailesine anlattığı an reddetmelerini bildiğim halde basitleştirerek ona anlattım size değil. Bende biliyorum işte bu kadar kazanır, MH/s hesaplamalarını. Adam gelmiş bana CPU-GPU arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Mesajlarımı yarım yamalak okuyan kişilerle sözleşmeye daha fazla gerek yok.
Mesajların zaten 2 cümle. Nesini yarım yamalak okuyoruz? Hala haklıymışsın gibi davranman çok garip.

@berat3636, neden haram? Sana yoktan var gelmiyor ki. Bir yatırım yapıyorsun ve elektrik harcayarak para hasat ediyorsun. Pratik olarak çiftçilikten farkı yok. Dışarıdan kolay yoldan para kazanmak gibi gelebilir ancak o kadar bilgisayar bileşenini her gün açık tutmak, onlarla ilgilenmek, bakımlarını yapmak, ses ve ısı sorunlarını çözmek gibi sayılamayacak kadar fazla yapılması gereken şeyler var ve bunların da hepsi emek istiyor. Hiçbir iş kolay değildir ve hiçbirinin zorluğu veya emeği ölçülemez. "bilgisayarın başında oturup para kazanıyor." demek kolay. Sizi oturtsak birkaç gün sonra eski işinizi mumla ararsınız. Bilmediğiniz şeyler hakkında etraftan duyduklarınızla yorum yapmayın.

Anladım abicim özür dilerim bir daha olmaz abim.

@berat3636, neden haram? Sana yoktan var gelmiyor ki. Bir yatırım yapıyorsun ve elektrik harcayarak para hasat ediyorsun. Pratik olarak çiftçilikten farkı yok. Dışarıdan kolay yoldan para kazanmak gibi gelebilir ancak o kadar bilgisayar bileşenini her gün açık tutmak, onlarla ilgilenmek, bakımlarını yapmak, ses ve ısı sorunlarını çözmek gibi sayılamayacak kadar fazla yapılması gereken şeyler var ve bunların da hepsi emek istiyor. Hiçbir iş kolay değildir ve hiçbirinin zorluğu veya emeği ölçülemez. "Bilgisayarın başında oturup para kazanıyor." demek kolay. Sizi oturtsak birkaç gün sonra eski işinizi mumla ararsınız. Bilmediğiniz şeyler hakkında etraftan duyduklarınızla yorum yapmayın.
Bana kan emiciler demiştiniz blogumda ama... 😁

2 mesajımı okuyup "Troll, yanlış yönlendiren" demeye çalışan kişilerlerle gerçekten garip haklısınız.
Eski mesajında haklısın, bitcoin madenciliğinden bahsediliyormuş tam okumadan ss alıp paylaşmıştım ama zaten o ss'i saniyesinde silmiştim. Onun dışında, bu konuda söylediğin şeylerden bahsettiğimi varsay yine trollsün. Elektrik hesabına bak bir yaptığın gözünü seveyim.

Eski mesajında haklısın, bitcoin madenciliğinden bahsediliyormuş tam okumadan ss alıp paylaşmıştım ama zaten o ss'i saniyesinde silmiştim. Onun dışında, bu konuda söylediğin şeylerden bahsettiğimi varsay yine trollsün. Elektrik hesabına bak bir yaptığın gözünü seveyim.
Elektrik hesabında haklısınız kendi kartıma gitmişim biraz, ama diğerlerinde kesinlikle yarım yamalak okunmuş.

Her şey anlatılmış ama asıl soru atlanmış.

"Mining nedir?" demiş arkadaş.

Şöyle düşün, birbirimize para göndermek için, işlem yapmak için bir TechnoSosyal ağı oluşturmuş olalım. Atıyorum sen bana bir miktar para gönderdin. Bunun kanıtlanabilmesi için bir nevi muhasebe defterine kaydı yapılmalı ki ben yarın öbür gün çıkıp "bana para gönderilmedi yalan söylüyor" dediğimde, "yok kardeşim bak kayıt burada gönderilmiş" densin.

Ya da 100 yerine 50 geldi diyen olursa yine aynı şekilde kayıtlar ortaya dökülsün. Bu kayıt işlemi de Blockchain teknolojisi sayesinde oluyor. KABACA, ekran kartları bu işlemleri çözümleyerek muhasebe defterine (blocklara) kaydedip onaylıyor.

Doğru ve sorunsuz yapılan işlem başına da komisyon alınıyor. Mining olayı bu yani. Gelirlerin bir düşüp bir artmasının sebebi de o işlem yapılan ağın aldığı işlem ücreti, günlük işlem hacmi, o ağı kullanan başka "coinler (tokenlar)" , genel piyasa durumu vs vs gibi şeylere göre değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı