Mining overclockuyla oyun oynanır mı?

Ryionme

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2020
Mesajlar
115
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. RTX 2060 Gaming Z kartımla yaklaşık 2 ay boyunca aralıksız ETH mining yaptım. Şu anda tatil olduğu için bilgisayarda oyun oynamaya geri döndüm ve günde yaklaşık 10-12 saat bilgisayarı kullanıyorum. Bu süre boyunca mining yapmaya ara vermeyi ve bilgisayarı kullanmadığım zamanlarda ise tekrar mining yapmayı düşünüyorum. Acaba mining için ayarladığım overclockla oyun oynarsam sıkıntı olur mu? Çoğunlukla Red Dead Redemption 2 oynuyorum.
Overclock ayarlarım: Memory Clock 950'de, curve editor yeri 1207'de. Power Limit %65, Temp limit 65 derece. Fanım sürekli yüzde 56'da çalışıyor. Sabit 42 derece ile 88W güçle 32.4MH/s kazım yapıyorum.
Not: Oyunla miningi aynı anda götürmek istemiyorum. Mesela günde 12 saat oyun 12 saat mining.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak bellek frekansı arttırılır ve çekirdek frekansı düşürülür. Birbirlerini dengelemeleri çok zor, düşüş yaşamanız olası yani.
 
Afterburnerda iki adet profil oluşturabilirsin. Oyun oynadığında oyun profili, mining yaptığında mining profilini seçersiniz.
Dediğiniz mantıklı geldi. Bir profili overcloksuz ayarlarım diğerini overclocklu. Ancak profil değişimlerinde ayarları birden yükseltmek veya düşürmek sıkıntı olmaz di mi?
 
Oynanır ama gerek yok hocam, Rakn'ın dediği gibi,

Genel olarak bellek frekansı arttırılır ve çekirdek frekansı düşürülür. Birbirlerini dengelemeleri çok zor, düşüş yaşamanız olası yani.

Ayrıca curve editör ile overlclok yaptıysanız kilitlenme vs söz konusu olacaktır.

2 profile de gerek yok. 1 profil minig için yap yeter, oyun oynarken, overclock iptal et Afterburner kapa standarta döner.

Mining için profili yükle yeter.
 

Geri
Yukarı