Mining tam olarak nedir?

Ivar Lothbrok

Hectopat
Katılım
8 Kasım 2020
Mesajlar
810
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Görüyorum, herkes mining yapıyor. Bu tam olarak nedir? Para kazanıldığını biliyorum sadece. Başka bilgim yok. ''Ben de başlayıp para kazanmak istiyorum'' deyip yapılabilecek bir şey mi bu? Bildiğim kadarıyla ekran kartına çok zarar veriyormuş. Onun için yeni bir bilgisayar almam lazım sanırım. Yeni başlamaya hazırlanan bana bilgilerinizi aktarabilir misiniz? Hangi ekran kartını almalıyım? Ne yapmalıyım? Kazancım ne olur? Aylık elektrik faturasında ne kadar atış olur? Şimdiden teşekkürler. Hatam olduysa affola.
 
Mining kısa bir özetle ekran kartı ile kripto para kazmak oluyor. Ekran kartına çok zarar verme gibi bir durum söz konusu değil sıcaklıklar normal durumda ise oyun ile aynı yoruluyor. Ekran kartı alırken VRAM'e dikkat edin ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur.
bence oyundan daha az yoruluyor. call of duty warzone oynuyorum 85-87 derecelerde oluyor laptop ama mining yaparken 63 derece. aynı zamanda işlerimi de halletmek için kullanıyorsam en zor anında 70 derece oluyor. normal kullanımda 66-67 derece arasında geziyor. oyun oynamak daha zararlı sanki :D ayrıca oyun oynarken sürekli olarak 5-10 derece arasın ısı değişimleri yaşıyor. miningde ısı değişimi gibi bir olay da söz konusu değil.
 
Bence oyundan daha az yoruluyor. Call of Duty Warzone oynuyorum 85-87 derecelerde oluyor laptop ama mining yaparken 63 derece. Aynı zamanda işlerimi de halletmek için kullanıyorsam en zor anında 70 derece oluyor. Normal kullanımda 66-67 derece arasında geziyor. Oyun oynamak daha zararlı sanki :D ayrıca oyun oynarken sürekli olarak 5-10 derece arasın ısı değişimleri yaşıyor. Miningde ısı değişimi gibi bir olay da söz konusu değil.

Hocam o biraz oynadığın oyunlara bağlı bazı oyunlar işlemci ağırlıklı oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı