24 saat çalıştırırsan elektrik hariç 1100 lira civarında gelir elde ediyorsun. 5 ay civarında ekran kartın kendini amorti ediyor.Ama oyun ve mining dışında render vs. ile de işim var o yüzden ryzen 7 almak istiyorum, r7 5800x çok pahalı o yüzden 8 çekirdek 3700x uygun gördüm. Bu arada 5 dolar da fena değilmiş 35 lira 1 haftada 300 lira civarı eder, bir ayda nvme ssd fiyatı çıkar![]()
YouTubeda birini görmüştüm prizden toplam kaç watt çektiğine bakıp Boğaziçi elektriğin sitesinden yıllık hesaplama yapmıştı ve 1700 lira çıkmıştı. Yılda vericeğin ücret 2 ayda kazandığın kadar bile değil bence gayet makul.Aslında mininge adım attığında yaktığı elektrik ve fiyatına göre daha çok kazandıran kartlar var onlarla yapılmalı ama sen diyorsun ki benim sistem boşta yatarken bir taraftan kazı yapsın güzel mantık bence ama eğer böyle planın varsa PSU'yu kesinlikle Gold model al enerji verimliliği iyi olsun sonuçta tek kart yapacaksın ama hesaplama sitelerinden bak bir yaktığı elektriğin parasını veriyor mu veya daha fazla kazandırıyor mu ona göre yap. Bir de TR de gece 1'den sonra elektrik yarı yarıya daha ucuz gece mining yaparsan gündüze oranla tek kartla daha fazla kâr edersin.
Ama komple tüm sistemin kendini amorti etmesi sanırım 1 yıl civarı sürer.