Mining virüsü nasıl kaldırılır?

Yeniden başlat çıkmıyor evet ama kapatamıyorumda :(

Hocam Anti-Virüs'ten başka çare yok. Olmaz ise Kaspersky rescue disk imajını kullanın.

@xDarkLyne temiz kurulum diyenlere tepki atacağınıza siz çözüm bulun bulabiliyorsanız.

Bulabilirim her şeye format diyenleri anlamıyorum.

O halde arkadaşın dediği gibi miner virüsü kendisini sistem dosyası gibi göstermiş Kaspersky Bitdefender Malwarebytes gibi uygulamalarla çözemezseniz en iyisi temiz kurulum (sıfırlamak değil).

Hocam son çare olarak Kaspersky rescue disk imajını kullanabilir.

Görev Yöneticisinde çok kaynak tüketen uygulamayı kapat. Temp'i kurcala ve herhangi bir klasörü veya exe'yi sil. Daha sonra Windows klasörlerini iyice kurcala (gizli klasörleri göstermeyi aktif etmeyi unutma) ve tanıdık gelmeyen her şeyi sil. Regedit'den internetten bulabileceğin değerleri sil ve bilgisayarının hantallığı geçtiyse virüs taramana devam et.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run'dan bilgisayarı açtığında kendini başlatan tüm işlemleri görebilirsin.

Kendi miner yazılımım çalıştırıldığında gizli dosya olarak kendisini Temp'e ve C:\Program Files\Windows NT\Accessories\en-US'a kopyalıyordu.
Demeye çalıştığım şey çok kurtulmak istiyorsan didik didik etmelisin.

Ve indirdiğin dosyaların güvenilirliğine daha fazla dikkat etmelisin :)

Bile bile bilgisayarıma virüs indirdiğimde 2-3 antivirüsten 2 saat civarı süren bir tam tarama yapmak zorunda kaldım. Fakat onlardan sonra bile içim rahat etmedi, format attım. Virüslü dosyanın Virustotal linkini atabilirsen biraz araştırabilirim.

Galiba istemesemde format atmak zorunda kalacağım. ESET, Kaspersky, malwarebyte'ı denedim hepsinde tam tarama ve hızlı tarama %1 De kalıyor, biraz daha oyalanırsam işlemcim yanacak diye korkuyorum :( 90 derece.
Hocam Anti-Virüs'ten başka çare yok. Olmaz ise Kaspersky rescue disk imajını kullanın.

Hocam son çare olarak Kaspersky rescue disk imajını kullanabilir.
Deneyeyim.

1621584960992.png

Bende gereksiz bilgi paylaşanları anlamıyorum.

1621584960992.png

Bende gereksiz bilgi paylaşanları anlamıyorum.

Miner virüsü dosyaların arasında fransız askeri gibi duracak değil ya? Siz bir virüs geliştirseydiniz adını BitcoinMiner.exe mi koyardınız? Koymazdınız. Fakat koymak zorunda olduğunuz bazı işlemler oluyor.

@FazliBasturk Görev yöneticisini açıp HIZLICA PhoenixMiner.exe, XMRig veya bunlara benzeyen işlemleri arayın. Çünkü kendisini görev yöneticisinden gizleme gibi bir özellikleri bulunuyor. Bir şey görebilirseniz

Yönetici olarak CMD > tasklist > taskkill /IM "şüpheli program" /F

Tasklist komutu görev yöneticisinde gözükmese bile çalışan uygulamaların listesini döker.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı