Mining yaparken arkada video izlenebilir mi?

Arkadaşlar merhaba öncelikle, ben RVN coin madenciliği yapıyorum Windows işletim sistemi üzerinden bir yandan mining yaparken arkada video izleyebilir miyim ya da internet siteleri üzerinde dolaşabilir miyim diye merak ettim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kullaanılabilir zaten %10 kullanıyor ekran kartı. Fakat işlemcinizde görüntüleme desteği varsa harici ekran kartı deniliyor sanırım. Onu da yapabilirsiniz ama pek bilmiyorum miningi. Sanırım işlemciyi etkilemiyor yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.

Linux kullanıyorum. Mining yaparken performans düşüşü olsa da aynı anda Minecraft oynayabiliyorum.

Arkadaşlar merhaba öncelikle, ben RVN coin madenciliği yapıyorum Windows işletim sistemi üzerinden bir yandan mining yaparken arkada video izleyebilir miyim ya da internet siteleri üzerinde dolaşabilir miyim diye merak ettim. Yardımcı olursanız sevinirim.

İzlersin hatta oyun bile oynarsın mh düşer biraz ve arada sırada drop yersin oyunlarda.

Merhaba, internet sitelerinde dolaşabilirsiniz hiçbir sorun olmaz.

Video izleme kısmı ise değişkenli.
Yüksek çözünürlüklü veya yüksek bitrate bulunan videolar sizin hashrateinizi düşürebilir.

2 türlü sistem mevcut.
Video codeci işlemci tarafında çözülür, ekran kartına görüntüyü aktarmak için gerekli bilgiyi gönderir ve görüntü oluşur. Diğer sistem de codec çözümünü ekran kartı üstlenir ve ekrana görüntüyü oluşturur.

Eğer bilgisayarınızdaki Windows Media Player, Gom Player, Splash vs tarzı programlar ile video/film/dizi izleyecekseniz hashrate kayıpları oluşacaktır. Bu tür izlemeler için ayarlardan codec çözücüyü cpu tabanlı yapmalısınız. Bu hashrate düşüsünü azaltacaktır.

Eğer tarayıcı üzerinden izlemekteyseniz yine aynı şekilde video codec çözümünün gpu değil, cpu tarafından yapılmasını sağlatabilirsiniz. Tarayıcı ayarlarından "Donanım hızlandırmasını etkinleştir" gibi ayarları devredışı bırakırsanız codecler cpu tarafında işlenecektir.

Bilgi işlemin az gerektiği oyunlar bile oynayabilirsiniz. Ben mesela LoL oynamaktayım. Ara sıra 52hashrate alan bilgisayarım 47lere kadar düşebiliyor değişkenli oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı