Mining Yapılmış 1080 Ti Alınır mı?

3-4 ay arası mining görmüş 1080 Ti satıyor bir arkadaş 2.000 liraya. Normalde mining kartı almazdım ama fiyat uygun olduğu için sordum, 3-4 ay mining ekran kartını çok yorar mı? Gigabyte 3 fanlı modeli kart.
Ben olsam 1 ay bile mining yapılmış kartı almam. Bilmiyorum yani düşünsene 3-4 ay boyunca hiç durmadan,dinlenmeden çalışan bir kart. Çok mantıklı gelmiyor.

Kartın garantisi varsa ben şahsen alırdım. Ekran kartlarının da işlemciler gibi gayet uzun ömürlü yapıldığı aşikar. Kart denenip, performans puanlarına bakıldıktan sonra alınabilir gibi düşünüyorum.

garantili ve fiyat olarak dediğin gibi 2.000 tlyse ben alırdım ekran kartında performans dusmesi olmaz kartın gücü neyse odur 4 ay mining yapılan kart sadece fanları yorgun olabilir oda olabilir yorulmustur diyemem birde mining yapılan güç degeri ve kac derece sıcaklıkta calıstıgı cok onemli sıcaklık surekli 80 derecelerde calıstıysa ilerde donanımsal sıkıntılar çıkabilir ama sıcaklık stabil bir şekilde çalıştısa hiç bir sıkıntı olmaz bu benim tercihim ben alırım

garantili ve fiyat olarak dediğin gibi 2.000 tlyse ben alırdım ekran kartında performans dusmesi olmaz kartın gücü neyse odur 4 ay mining yapılan kart sadece fanları yorgun olabilir oda olabilir yorulmustur diyemem birde mining yapılan güç degeri ve kac derece sıcaklıkta calıstıgı cok onemli sıcaklık surekli 80 derecelerde calıstıysa ilerde donanımsal sıkıntılar çıkabilir ama sıcaklık stabil bir şekilde çalıştısa hiç bir sıkıntı olmaz bu benim tercihim ben alırım
Metal yorgunluğu diye bir kavram var. Sürekli yük altında kalan bir metal ileride donanımsal problemler çıkartabilir. Burada sıcaklık veya güç değeri önemli değil. Sonuçta 3-4 ay yük altında kalmış bir kart.

Metal yorgunluğu diye bir kavram var. Sürekli yük altında kalan bir metal ileride donanımsal problemler çıkartabilir. Burada sıcaklık veya güç değeri önemli değil. Sonuçta 3-4 ay yük altında kalmış bir kart.

tabiki körü körüne alınacak bişey değil metal yorgunluğu kavramı kart için söylenemez donanımsal problemler her kartta olabilir hiç bir ürün sorunsuz çalışacak diye birşey yok bakımları yapıldığı sürece termal ped termal macun gibi karta darbe gibi bir zarar olmadığı sürece donanımsal problemler şans işidir her kartın başına gelebilir sıcaklık değerleri ve güç altında çalışma durumu tabiki bir kartın ilerde donanımsal sıkıntı çıkartmasını arttırır sürekle 80 derece çalışan bir kartmı almak istersen yoksa sabit 60 derecede çalışan bir kartımı arasında 20 derece fark var ve bu ilerde donanımsal olarak etki yapar yine dediğim gibi tercih meselesi sen alırsın 2 yıl kullanırsın hiç bir sorun yaşamazsın aynı kartı ben alırım 1 hafta sonra çalışmaz bunu göz önünde bulundurup alınması gerekir

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı