Mining Yapılmış Ekran Kartı Alınır mı?

@231981

Hiç daha önce mining yapılmış bir ekran kartı kullandın mı?
Hocam forumda sizi tanıyorum bilgi ve tecrübenize saygım sonsuz ama arkadaş haklı bu konuda. Mining yapılmış kart demek 7/24 yüzde yüz kapasitede fanlar son devirde (Fanları aşındırır) ya da aşırı yüksek sıcaklıklarda çalışmış kart demektir. Üzerinden elektrik geçtikçe kapasitörler termal padler kart yongası gibi bileşenler ister istemez aşınır tabiki. Performans farkı uzun süre mining yapılmadı ise olmayabilir. Ama illaki donanım ömrünü etkiler.
Soruya cevap vermek gerekirse üç şartı sağladığı sürece problem yok
1- Çok uzun süre mining yapılmış olmayacak
2- Mutlaka garantisi devam ediyor olacak (En az 1 sene)
3- Satıcı güvenilir olacak
Eğer piyasanın çok altında değilse 100-200 daha az vermek için ömrümden ömür gitmiş kart almanızı tavsiye etmem

Son düzenleme:
@burakboz97

Ekran kartlarını fırınlamak diye bir olay dahi varken, mining ile ekran kartına zarar verebilmeyi kimse başaramaz. Kartlar son derece dayanıklı üretiliyor.
Evet tam olarak bundan bahsediyorum. Bu kartı fırına atmayacağım sadece bir kaç saat oyun oynayacağım. Kartı fanları soğutmayacaksa biz üfleyerek mi soğutacağız? Aradaki devasa fiyat farkı gerçekten gözardı edilemez derecede. Mining yapılmış 2. el ekran kartları sıfırlarının tam olarak yarı fiyatı oluyorlar!

@burakboz97

Ekran kartlarını fırınlamak diye bir olay dahi varken, mining ile ekran kartına zarar verebilmeyi kimse başaramaz. Kartlar son derece dayanıklı üretiliyor.
Yanlış bir kıyas. Hadi sıkıyor ise ekran kartı soğumadan çalıştırın bakalım ne oluyor?
Anlık olarak yüksek sıcaklıklarla BGA adı verilen bir onarım metodunu kartı 7/24 aktif kullanımda çalışır vaziyette iken ulaştığı sabit sıcaklık değerleri ile kıyaslamanız saçma. Firmalar neden düşük TDP değerleri peşinde? Sıcaklık donanımın en büyük düşmanıdır. Kartı ve yongayı aşındırıcı baş faktördür.

Ekran kartları ne zaman bozulur? Bu çok sık duyduğunuz bir şey mi? Ben kullanıcı hatası ya da üretim hatası hariç herhangi bir kartın bozulduğuna bugüne kadar hiç şahit olmadım. Bu kartlardan tam verim alabilmek için %90-95 oranlarında çalıştırmak da bir hurafe mi o zaman? Ekran kartı kullanımımı %50'nin altında tutarsam onu sonsuza dek mi kullanabilirim?
Evet dediklerinize tamamen katılıyorum lakin geçen hafta bir satıcı ile konuştum. 3 tane Vega 56 kartı tanesi 1500 liradan satıyor pazarlık yapsanız daha da düşer bu fiyat. Sıfırı 3 bin küsür sanırım. Kendisi de geçen sene 3.500 liraya aldığını söyledi. Bu kadar devasa bir fark varken beni bu kartı almaktan alıkoyan şey nedir? Ekran kartından yüzde yüz verim almak bütün oyuncuların amacıdır. Bu kartlar üretiminde aşınmaya karşı dayanıklı yapılmasalar her hız aşırtmada ya da uzun süreli kullanımda bu kartlar yanmaz mı?

Son düzenleme:
Hocam mining nispeten yeni bir işlem. Siz isteseniz dahi ekran kartını aşındırmazsınız zaten. Size şöyle söyleyeyim sizin kartı 1 gün yüzde 90-100 arası kullanım ile çalıştırmanız ile 2 saat bu kullanım düzeylerinde çalıştırmanız çok farklı şeyler. Gün bazında üzerinden 12 kat daha fazla elektrik geçmesi 12 kat daha fazla aşınması demek. Bunu 1 ay gibi bir süreye yayın mesela 360 kat daha fazla aşınmış olacak kart. Yani 1 aylık kullanım 1 senelik kullanıma neredeyse denk olacak. Ekran kartı bozulmaz diye kim demiş. Üretim hatası olmadığı sürece genelde 7. Seneden itibaren bozulmaya başlarlar ömürleri dolar sizin normal kullanımda 7 sene kullandığınız kart 7 ayda 7 senelik yıpranma düzeyine erişmiş olacak

@feneresevdalı

Satın aldığın mining yapılmış ekran kartını, sıcak sıcak, taze taze mi kasaya takıyorsun? Sıcaklık, performansı "o an" etkiler. Sıcaklık uygulanmış fakat sonradan soğumuş ve serin kullanılmaya devam eden bir kart, hiçbir sorun çıkartmaz. Düşük sıcaklık performansı iyileştirir ama yüksek sıcaklık da karta kalıcı zararlar vermez. Benchmarkları düşün. Bir benchmarkta ekran kartının gördüğü maksimum sıcaklık değerleri 80-90 derecelere kadar çıkabiliyor. Miningte de emin ol, kartlar bu sıcaklığın üzerine çıkmıyor. Çünkü günümüzde, ekran kartlarını benchmark kadar yorabilecek başka bir şey yok. Bir kere mining rig kuran adam, bu işe iyi para yatırıyor ve soğutma sistemlerini kuruyor.

Kaldı ki yeni yeni nesil ekran kartlarında bir sürü güvenlik önlemi var ve kritik sıcaklıklara geldiği an gücü kesiyor. Bir GPU çalışır vaziyette, 105 dereceye kadar rahat dayanabilir. Dediğim gibi, kritik noktaya geldiğinde güç kesecektir. Şayet mining yapan kişi, bu güvenlik önlemini bir şekilde atlatabilirse, kart zaten hasar alır ve kullanılamaz. Satın alacak kişi de bakar, çalışmıyorsa satın almaz zaten. Dolayısıyla, fiziksel bütünlüğü sağlam, çalışır vaziyette olan ve normal seyrinde benchmark skorları veren ekran kartı satın alınabilir.

Bu arada, hiç bir ekran kartını mining yapılırken gözlemledin mi ya da mining rig deneyimin oldu mu?

Ayrıca ekran kartları 7. seneden sonra bozulmaya başlamaz. 2009 yılında topladığım sistemimde, 9600GT'yi tam 9 sene kullandım ve ilk yıllarda oynadığım oyunlarla kıyaslama yaptığımda, performans düşüşü gözlemlememiştim. Olay, karta bakım yapmakta ve biraz da şansa bakıyor.

Devreler aşınır hocam. Bir kabloya sürekli belirli miktarda voltaj verdiğimizi düşünelim. Ne olacak belli bir yerden sonra eriyecek yok olacak. Buna sebep olan şey ne peki elektrik akımı. 2 saat oyun oynadığında sabit tam kapasite güç çeken bir kart ile 24 saat aralıksız sabit güç çeken bir kartı kıyaslıyoruz mesela. İstediği kadar teknoloji olsun şu an bu aşınmanın bu yıpranmanın önüne geçmek mümkün değil. Ha ne zaman ki direnci 0a yakın değerlere indirgersin. O zaman haklı olursunuz. Ancak günümüz teknolojisinde bir günde 12 günlük bir ayda 360 günlük güç tüketimine denk tüketime zararı yok demek saçmalık.

Evet gayet mantıklı söyledikleriniz. Ama bu kartın üzerindeki transistör mercimek gibi yanıp düşmediği sürece bu kart bozuldu diyebilir miyiz? 7 yıl anlık yüksek ısıya maruz kalan bir ekran kartı çöp müdür? Ben işin bu kısmındayım. Teoriden çok, bir mning kart alıp kullanan birinin yorum yapmasını çok isterim. Çünkü bazı ekran kartı firmaları 5 sene garanti veriyorlar. Bu oldukça uzun bir süre. 5 ay mining'e tekabul eder. Peki 5 ile 7 ay mining gören kartların arasında anlattığınız kadar devasa bir fark olabilir mi?

Hocam mining anlık bir işlem değil. 24 saat 1 ay gibi süreler boyunca aralıksız yapılan bir işlem. Mesela şöyle bir örnek vereyim pil devresi düşünün. Belli bir süre tam kapasite verim alırsınız ama doldur boşalt yaptıkça zamanla hücreler ölür. Pilde fiziksel hasar olur mu? Hayır. Ama ömrü biter. Önceden 2 saat giden bir pil 1 dakikada bitmeye başlar. Bunu tetikleyen şey ise üzerinden sürekli geçen elektriktir. Sürekli şarj edilip boşaltılan bir pil normal kullanılmış bir pile göre ömrünü daha çabuk tamamlar

Alıntı:

Bütün mining ürünlerine verilen garanti süresi 3 aydır. Buna power supply da ekran kartıda osuda busuda dahil. Üreticiler/satıcılar senin ekran kartını nasıl ve ne için kullandığını bilmedikleri için hala 2 yıl garanti veriyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…