Mining yapılmış ekran kartı almak

1 ay kullanıldıysa al diyenleri görüyorum şaka mısınız siz? %100 yükte 24 saat durmadan %100 fan hızıyla çalıştırılmış bir ekran kartı. Hangi akla mantığa sığar bu ekran kartını almak? Ayrıca 2K monitörün yoksa GTX1070'in zaten anlamı yok en basitinden kendimden örnek vereyim. Ekran kartı Full HD'de yorulmuyor bile. Git GTX1060 al niye kasıyorsun bu kadar kendini? Full HD'de zaten ULTRA ayarlarda oynayacaksın oyunları.
Bu şeye benziyor hani arabalara bakarsın sitelerden ticari olanların fiyatı ucuz olur ya aynen öyle bu durum da.

Ayrıca 2K monitörün yoksa GTX1070'in zaten anlamı yok en basitinden kendimden örnek vereyim. Ekran kartı Full HD'de yorulmuyor bile.

Belki ileriye dönük olsun istemiştir. Önümüzdeki uzun yıllar çıkacak oyunları sabit 60 FPS de oynamak için olabilir.

Belirtmeyi unuttum. 1070 Amerika'dan alınma. 1070 Ti Türkiye garantili.

Madencilik işleminde kullanılmış ekran kartı garanti dışı kalıyor dostum, elinde patlarsa başın gereksiz yere ağrır. 1-2 ay diye küçümsememek lazım, sonuç itibariyle ağır yük altında 24 saat durmadan çalıştırılıyor bu kartlar. Fiyatlarının ucuz olmasının en büyük nedeni.

1 ay kullanıldıysa al diyenleri görüyorum şaka mısınız siz? %100 yükte 24 saat durmadan %100 fan hızıyla çalıştırılmış bir ekran kartı. Hangi akla mantığa sığar bu ekran kartını almak? Ayrıca 2K monitörün yoksa GTX1070'in zaten anlamı yok en basitinden kendimden örnek vereyim. Ekran kartı Full HD'de yorulmuyor bile. Git GTX1060 al niye kasıyorsun bu kadar kendini? Full HD'de zaten ULTRA ayarlarda oynayacaksın oyunları.
Bu şeye benziyor hani arabalara bakarsın sitelerden ticari olanların fiyatı ucuz olur ya aynen öyle bu durum da.

2k monitörüm var üstad

Hangisini alırsın bilmem ama komşun ise bi yarım saat bilgisayarına tak çeşitli testleri yaptıktan sonra karar ver.

Üstatlarım yakın bir arkadaşımın abisi mining için 2 ay önce topladığı ekran kartlarını satıyor. Yaklaşık 1 ay normal güçte ve jet fanla soğutarak kullanmış. Fiyatları ise şöyle;

Asus Strix 1070 - 1600

Evga 1070 Ti - 2200

Asus Strix 1070 Ti - 2300

Sizce alınır mı? Alınırsa hangisi daha mantıklı?

Teşekkürler şimdiden.
Alma. Alınmaz da zaten. Nvidia geçen sene bir haber yapmıştı GTX 1060 için ve o haberde şöyle anlatıyordu yeni çıkaracağımız GTX 1060 kartları mining için olacak ve sadece 90 günlük kartlar olacak diye yazmışlardı. O yüzden mining yapılan karttan mümkünse uzak durun.

Madencilik işleminde kullanılmış ekran kartı garanti dışı kalıyor dostum, elinde patlarsa başın gereksiz yere ağrır. 1-2 ay diye küçümsememek lazım, sonuç itibariyle ağır yük altında 24 saat durmadan çalıştırılıyor bu kartlar. Fiyatlarının ucuz olmasının en büyük nedeni.

Valla kafam çok karıştı. Ne kadar etkiliyor 1 aylık mining bu kadar öldürüyor mu kartı. Fiyat çok cazip geldi. Daha işlemci alacağımdan ve monitörümün 2k olmasından dolayı 1060 da alamıyorum.

Belki ileriye dönük olsun istemiştir.
Bir diğer durum da bu sözden nefret ediyorum. Çünkü niye nefret ediyorum biliyor musunuz? Zaten masaüstü topluyorsun ileriye dönük olsun istiyorum diyenler oluyor ya ona sinir oluyorum. Dizüstü alsan sonuna kadar haklısın diyeceğim. İleriye yönük diye bir şey yoktur. İhtiyaçlar zaten gün geçtikçe artar. Misalen örnek vereyim. Windows arkaplanda çalışan işlemleri artırıyor. Önceden SSD'ye ihtiyaç bile duymazken bugün Microsoft'un getirdiği durum böyle. Windows 7 ile Windows 10'da farklı bir işlem yapan oluyor mu? Steam varken Microsoft Store'u kullanan var mı? Microsoft neden böyle bir dayatma yapıyor? İşte bu adamlar şimdiden böyle yapıyorsa 2-3 seneye bir sistem yükseltme durumu illa doğar. Bir bakacaksınız SSD'ye bile güç yetmez olmuş misalen NvMe'ye geçmişiz.

Alma. Alınmaz da zaten. Nvidia geçen sene bir haber yapmıştı GTX 1060 için ve o haberde şöyle anlatıyordu yeni çıkaracağımız GTX 1060 kartları mining için olacak ve sadece 90 günlük kartlar olacak diye yazmışlardı. O yüzden mining yapılan karttan mümkünse uzak durun.

O muhabbetten haberim var. 3 ay garanti veriyorlarmış. Ancak bu 3 ay da bozulcağı anlamına gelmez ki. Şayet hd 6870 ekran kartını 7 sene kullandım ben overclocklu bi şekilde.

Valla kafam çok karıştı. Ne kadar etkiliyor 1 aylık mining bu kadar öldürüyor mu kartı. Fiyat çok cazip geldi. Daha işlemci alacağımdan ve monitörümün 2k olmasından dolayı 1060 da alamıyorum.
Hangi şartlar altında kullandığına bağlı. Madem komşun 5dk kendi bilgisayarına tak çeşitli testler yap, onları başkalarının yaptığı testlerle karşılaştır. Eğer önemli bir fark yok ise alınabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı