Mining yapılmış ekran kartı ile sıfırı aynı performansı verir mi?

184424

Hectopat
Makaleler
2
Evet arkadaşlar sorum başlıktaki gibi. Benim düşüncem çok yorulmuş ekran kartı aynı değerleri vermez ve ayrıca Overclock ile garanti kapsamında olmuyordu sanırım çünkü o hızında üstüne çıkartıyorduk galiba. Ve ayrıca ömrü kısa oluyor sonuçta gece gündüz çalışıyor.

Evet arkadaşlar sorum başlıktaki gibi. Benim düşüncem çok yorulmuş ekran kartı aynı değerleri vermez ve ayrıca Overclock ile garanti kapsamında olmuyordu sanırım çünkü o hızında üstüne çıkartıyorduk galiba. Ve ayrıca ömrü kısa oluyor sonuçta gece gündüz çalışıyor.
Garanti dışına çıkması OC yüzünden değil Bios modlama yüzünden performans olarak hemen hemen aynılar yani mining yapılmış ve yapılmamış 2 kart aynı performansı verir sadece ne kadar süre verir o tartışılır eğer işini bilen bir miningci tarafından kullanılmışsa en fazla size Fan sıkıntısı çıkartır başka da bir sıkıntı çıkarmaz fakat işi bilmeden gereksiz OC yaparak kartı yorarak OC yapacağım diye TDP değerlerini tavan yaptırarak kullanmışsa vay o kartın haline

Miningin dutumuna bağlı olarak değişir, mesela 1 ay falan yapılmışsa pek bir şry değişmez ama 8-9 ay mining yapılan kartın performansı düşer.

Mining yapılmış ekran kartı taksi olarak kullanılmış arabaya benzer normal kullanıcı yılda 15-20 bin Km yapacakken Taksi olarak kullanılan araba 150-200 Bin KM yapar. Biraz şans işi sen alırsın motor sağlam çıkar bir 100 bin km daha gider ben alırım 15 bin km sonra tırtlar.
Bence hiç mining yapılmış ekran kartına bulaşılmamalı satışta olanların hepsi nedense sadece 3 ay 5 ay yapıldı diyor. kart çıkalı 12-15 ay olmuş diğer 10 ay yattımı bu ekran kartı.

Mining yapılmış ekran kartı taksi olarak kullanılmış arabaya benzer normal kullanıcı yılda 15-20 bin Km yapacakken Taksi olarak kullanılan araba 150-200 Bin KM yapar. Biraz şans işi sen alırsın motor sağlam çıkar bir 100 bin km daha gider ben alırım 15 bin km sonra tırtlar.
Bence hiç mining yapılmış ekran kartına bulaşılmamalı satışta olanların hepsi nedense sadece 3 ay 5 ay yapıldı diyor. kart çıkalı 12-15 ay olmuş diğer 10 ay yattımı bu ekran kartı.
Ekran kartı piyasaya çıktığı gün satın alınmak zorunda mı ?
Örnek vereyim 1050Tİ 25 Ekim 2016' da satışa çıktı. Ben bu kartı 2018 Mart Ayında aldım. Şimdi bu kart 1.5 Yıl mining mi yaptı?

2. el ekran kartı satan kişi bunu kanıtlayabiliyorsa size sıkıntı yok. Faturası olur garanti belgesi olur fişi olur gösterir tamam bu ürün 3-4 aylıktır ama laf ile bu ekran kartını mining için kullanmadık boşta duruyordu elimde fazla var gibi laflara kanmayın. Ufak fiyatlar değil ekran kartları 1-2 ay sonra bozulursa elinizde garanti yok yetkili biri yok paranız çöp olur gider.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı