Mining yapmak ekran kartına ne kadar zarar verir?

1 sene boyunca günde ortalama 10 saat oyun oynadığını farz edersek bunun vereceği zarar ile, yine 1 sene içerisinde 10 saat boyunca mining yapılan ( UV ve OC yapılmış ) bir kartın verdiği zarardan daha fazla olacağını belirtmek isterim.
 
Bence tek sistemle mining yapmak çok mantıksız. Elektrik faturasını şişirmesi ve donanımı hırpalaması dışında bir getirisi olmuyor.

Bunu 4- 5 ay önce de söylüyolardı kazandığını elektriğe verirsin diye. Bilmeden konuşuyonuz şu an 8 GB'lık bir kart en az 500 getiriyor aylık. Elektrikte taş çatlasın 100 gelsin.
 
Mining kartın belleğine veya GPU'suna, fanlara verdiği zarardan çok daha azını verir. Fanları %50'i geçmeyecek şekilde ayarlamanız gerekir. Fan ömrünü korumak şart.
 
Aynı karta sahip arkadaşım max 69 derece görüyormuş kazarken
Mining için çok yüksek bir sıcaklık bu. GPU kullanılmadığı halde 69 derece ise bellekler 100 civarıdır bu da çok büyük tehlike demek.
Ayarlarını düzgün yaptıktan sonra oyun oynamaktan daha az yoracaktır kartınızı, çünkü hep stabil sıcaklıkta çalışacak kart. Düzgün ayarlar ile 70 dolar gibi bir getirisi var kartınızın. Elektrik çıktıktan sonra.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı