Rehber MiniTool Partition Wizard 12 ile Flash Belleklerinizi Kurtarın

Merhaba,

Bu rehberde oldukça sık karşılaştığım bir sorun olan "USB korumalı" hatası veya başka türden hatalar veren flash belleklerin yazılımsal çözüm yollarından birisinden bahsedeceğiz.

Bildiğiniz gibi bu hataların genel nedeni ya biçimlendirme esnasında yaşanan kesintiler, ya da yazılımsal olarak flash belleklerin bölümlemesinin bozulmasıdır. Ek olarak yaşanan sorunların bir kısmı da üretim kaynaklı donanımsaldır. Rehberimiz maalesef donanımsal sorunlarda işe yaramamaktadır, yazılımsal çözüm olarak bu rehberi uygulamanıza rağmen halen flash belleğinizde sorunlar varsa ve çalışmıyorsa maalesef bellek miadını doldurmuştur. Bu durumda tavsiyemiz garantisi devam ediyorsa garantiye göndermeniz, etmiyorsa da yeni bellek almanızdır.

Bizim bölümlendirme ve biçimlendirme için kullanacağımız yazılım MiniTool Partition Wizard 12. Kendi sitesinden veya Technopat üzerinden ilgili yazılımı edinebilirsiniz.



Yazılımımızı edindikten sonra kuruluma geçelim. Öncelikle USB belleğimizi bilgisayarımıza takalım ve indirdiğimiz kurulum dosyasını çalıştıralım.

Biz yalnızca MiniTool Partition Wizard Free 12 yazılımını kurmak istediğimiz için gösterdiğim gibi alttaki tiki kaldırıyor, üsttekini işaretliyorum. Müşteri deneyimi programına katılmak istemediğim için aşağıdaki tiki de kaldırdım. Next dedikten sonra ufak bir indirme başlanacak ve hemen ardından MiniTool Partition Wizard kurulacak. Bunun için sisteminize bağlı aktif bir internet bağlantısı olmalıdır.

1.PNG


Kurulum bitince biz hemen programı çalıştırmak istediğimiz için "Launch MiniTool Partition Wizard" tikini işaretleyip "Finish" diyerek kurulumu sonlandırıyoruz.

2.PNG


Program çalıştı. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli husus şu: İşlemi yapacağınız diskin kesinlikle flash belleğiniz olduğundan emin olun zira bu işlemlerin sonunda verileriniz silinecektir. Başka bir diske yanlışlıkla bu işlemi uygularsanız verilerinizi kaybedersiniz. Gördüğünüz gibi ben flash belleğimin üzerine geldim. Flash belleğinizin üzerine gelip sağ tık yaparak "Delete All Partitions" diyin.

3.PNG


Disk 2 yani benim bilgisayarımda flash belleğimin olduğu konumu ifade ediyor ve bu diskin tüm bölümlerinin silineceğini söylüyor. Yes diyerek devam ediyoruz.

4.PNG


İşlem sıramıza sol altta görebileceğiniz gibi "Operating Pendings" kısmına bölüm silme işlemini ekledik. Şimdi ise bölümü tekrar oluşturup işlem sırasına eklememiz gerekiyor. Bunun için flash belleğimizin üstüne tekrardan gelip sağ tıklayarak "Create" diyoruz.

5.png


Çıkan ekranda yeni bölümün adını, dosya formatını ve harfini ayarlayıp başka bir şeye dokunmadan OK diyoruz. Değişiklik yapabileceğiniz kısımları işaretledim. Ben flash belleğimin adını "Akil" koyup FAT32 formatını seçtim. Harf olarak da F: harfini uygun gördüm.

6.PNG


Şimdi ise rehberin bu kısmına kadar yaptığımız değişiklikleri onaylama vakti geldi. Sol altta değişiklikleri uygulamak için "Apply" diyerek devam ediyoruz.

7.png


"Apply" dedikten sonra bize emin olup olmadığımızı soruyor ve eğer arkada çalışan aktif klasör veya program varsa kapatmamızı söylüyor. Dediğini yapalım ve arkadakileri kapatıp "Yes" diyelim.

8.PNG


Değişiklikleri onaylandıktan sonra aşağıdaki pencere karşımıza gelecek, işlem bitene kadar sabırla bilgisayara herhangi bir müdahale yapmadan bekleyelim.

8.1.png


İşlem bitince karşımıza aşağıdaki pencere gelecek. OK diyelim. Artık MiniTool Partition Wizard'ı kapatabiliriz.

9.PNG


İşlemler bittikten sonra belleğimizi kontrol edelim.

İşte sonuç:

10.PNG


Ek olarak aynı yöntemi, Rufus ile USB belleğe Windows yazdırdıktan sonra flash bellekte oluşan ikinci bölümden kurtulmak için de uygulayabilirsiniz.
 
Sayın, @24099
Harfiyen uyguladım fakat yukarıda da anlattığım gibi (Invalid configure files.) uyarısı ile karşılaşıyorum. Video yu izlerken adım adım sizin yapmış olduğunuz un aynısını yapıyorum ama malesef olmuyor. Mesajın anlamı nedir bilmem ama bir şeyler ter gittiği kesin.
Resim Bu kırmızı alan içindeki USB birimi dir
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-02-23 173125.png
    Ekran görüntüsü 2021-02-23 173125.png
    142,1 KB · Görüntüleme: 88
Ben sizin youtube de yayınlamış olduğunuz video ya bakarak yaptım. Tamam buradaki uygulamayı da deneyeceğim.
Denedim sonuç bu
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-02-23 174950.png
    Ekran görüntüsü 2021-02-23 174950.png
    114,7 KB · Görüntüleme: 87
Diskpart üzerinden diski seçip clean deyince ne oluyor?

Çalıştır> diskpart> list disk> select disk 3> clean

Önemli not: Attığınız fotoğrafa bakarak select disk 3 dedim. List disk dedikten sonra boyuta bakarak doğru diski seçtiğinizden emin olun. Clean dedikten sonra diskin içindeki her şey silinir.
 
Diskpart üzerinden diski seçip clean deyince ne oluyor?

Çalıştır> diskpart> list disk> select disk 3> clean

Önemli not: Attığınız fotoğrafa bakarak select disk 3 dedim. List disk dedikten sonra boyuta bakarak doğru diski seçtiğinizden emin olun.
Diskpart üzerinden diski seçip clean deyince ne oluyor? Böyle bir şey bulamadım. Ayrıca youtube video ile alakalı video yu yanıma kaydetmedim youtube den sitenize ulaştım bulursam size yazarım.Öyle hatırlıyorum.
Çok özür dilerim yabancı bir siteden bakmışım görsellerinizi bulunca onunla karıştırmışım. Kusura bakmayınız lütfen.
 
Sayın Akil Gündoğan,
Hard disk'e CMD komut satırında attrip konutu ile slean ile formatladım yanlışlıkla format atmış olduğum bu disk nasıl bilgilerimi kurtarırım yardımcı olurmusu nuz lütfe.
 
@smtekin47
Rehber ile alakalı değil maalesef yaşadığınız durum zira ben onu anlatmadım konuda.

Komut istemi ile diskpart uygulamaya kalkışmadan önce yanlış diski silmemeye dikkat etmeliydiniz. Veri kurtarma programları kullanmayı deneyebilirsin, bu süre zarfında ilgili diske bir şey yazmamaya dikkat et verilerin selameti açısından. Ayrı bir konu aç istersen bunun için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı