Mint hariç Linux dağıtımı tavsiyesi

Krosez

Decapat
Daha fazla  
Dağıtım tavsiyesi istiyorum Mint gerçekten bana zor geldi daha kolay ve kaynak tüketimi az olan bir dağıtım var mıdır? Sistem gereksimlerimi yazayım:

Windows 10.
RAM: 4 GB.
İşlemci: Intel Pentium 4 G2010 2, 80GHz (2 çekirdekli)
HDD.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 210.
Bilgisayarım 11 yıllık.

(Windows 7 kurmayı düşünüyorum ama çok dikkatli olacağım browser güncel tutcam ve oyun oynamayacağım sanırım)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linux ile ilgili acemi olarak az bilgim var ama merak edip bu videoya girdim. Bundan da düşük PC'de tek çekirdekli işlemci 2GB Ram ile hızlı çalışıyor diyordu bir deneyin isterseniz. (Adelie Linux)

Onun dışında Windows 10 LTSC 2016 veya 2019 deneyebilirsiniz. Boşta 1 GB Ram altında kullanıyordu galiba.

Son düzenleme:
Dağıtım tavsiyesi istiyorum Mint gerçekten bana zor geldi daha kolay ve kaynak tüketimi az olan bir dağıtım var mıdır? Sistem gereksimlerimi yazayım:

Windows 10.
RAM: 4 GB.
İşlemci: Intel Pentium 4 G2010 2, 80GHz (2 çekirdekli)
HDD.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 210.
Bilgisayarım 11 yıllık.

(Windows 7 kurmayı düşünüyorum ama çok dikkatli olacağım browser güncel tutcam ve oyun oynamayacağım sanırım)

Windows 7 harici antiX öneririm gayet hızlıdır ve iyidir.

Windows 7 kurma.
Mint en kolay dağıtımlardan biri biraz daha özveri gösterirsen öğrenirsin. Ancak yapamıyorsan sanırım en kolayı Zorin OS.

Hocam kolaylık konusunda doğrudur ama Zorin OS HDD kurulumu çok uzun sürüyor ve ayrıca arkadaşın işlemcisini ortaya koyarsak çok uzun sürecek ve kasacak.

Evet öyle söyleyecektim ancak son zamanlarda biraz optimizasyon geliştirmeleri yaptık filan diyorlardı belki biraz daha stabil çalışır diye yanlış bilgi vermek istemedim. Canlı ortamda fark eder zaten öyle bir durum olursa.
Ben merakımdan kurup denedim Intel i5 5200u sistemde gayet seriydi. Hiç kod yazmadım sadece NVIDIA sürücü, sistem güncellemesi için Uptade upgrade kodu dışında birşey yazmadım. Bence arkadaş için uygun ama sisteme uygun mu bilemem.

Zorin OS bu sisteme göre birazcık ağır değil mi? (yanlış anlama merakımdan soruyorum.)

Windows 7 kurma.
Mint en kolay dağıtımlardan biri biraz daha özveri gösterirsen öğrenirsin. Ancak yapamıyorsan sanırım en kolayı Zorin OS.

Aslında Zorin OS Lite yüklemek istiyorum kolay gibi gözüküyor ama Lite kalkıyor sanırım öyle duymuştum sitelerinde falan da diyorlardı.

Hocam kolaylık konusunda doğrudur ama Zorin OS HDD kurulumu çok uzun sürüyor ve ayrıca arkadaşın işlemcisini ortaya koyarsak çok uzun sürecek ve kasacak.

Evet hocam okumuştum öyle bir konuda ancak mintten kolay aklıma sadece bu geldi. Ben SSD'ye kurduğum için çok kolay çalışmıştı. Ancak konu kolay dağıtım olunca önermeden de duramadım :D

Aslında Zorin OS Lite yüklemek istiyorum kolay gibi gözüküyor ama Lite kalkıyor sanırım öyle duymuştum sitelerinde falan da diyorlardı.
Zorin os lite ı kaldırdılar evet normal zorin os de aynı performansa geliyor filan diye. Bence mint çalıştıysa onda takılın hocam en sorunsuz dağıtımlardan birisi. Yapamadığınız şeyler için forumdan yardım alırsınız birkaç hafta.

Denemek istiyorsanız deneyin arayüz konusunda Windows'a benziyor. Lite versiyonu biraz daha hafif ama kurulum biraz uzun sürebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı