Çözüldü Mint üstesinden gelinemeyecek bir sorun oluştu hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lostless

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Pentium E5800 | Palit Nvidia GeForce 9400 GT | ASUS P5G41T-M LX | Kingston 4GB DDR3 | PNY CS900 120GB - Seagate Barracuda 500GB | Everest 250W C4 PSU | Philips 190V | Arch Linux - Windows 7
@OzgunP hocam sizinle konuştuktan sonra VirtualBox'a Linux Mint kurdum. Gdebi ile Microsoft Edge kurmaya çalışırken bu hatayı verdi. Diğer paketlerde de aynı hatayı veriyor. Yardımcı olur musunuz?

Screenshot_33.png

Çözüm
Hocam başka bir paketle bir daha denedim. Verdiğiniz komutla oluyor ama tıklayıp kurmaya çalışınca olmuyor.

Bir dizine sağ tıklayıp, yönetici hakları ile aç seçeneğini kullanmayı dene bakalım. Dizini yönetici hakları ile açabilecek misin? Şu an policykit desteği ile ilgili bir sorun yaşanıyor sanırım. Aynı sistemde benzer senaryoları denedim, ama ben de sorun oluşmadı. Ayrıca Synaptic paket yöneticisini açmayı dene menüden, bu da pkexec kullanıyor çünkü.

Bir de aşağıdaki komutla polkit servisini yeniden başlatmayı dene bakalım, bunun sonucunda ne oluyor?

Kod:
sudo systemctl restart polkit.service

Alternatif olarak aşağıdaki komutla focal (Ubuntu) deposundaki sürümü kurmayı deneyebilirsin.

Kod:
sudo apt install gdebi/focal gdebi-core/focal
Yazdıklarıma dönüş yapmadığın için gözardı etmiştim. Sonra ekleme yapmışsın, sonradan farkedebildim. LMDE ya da başka bir sistem olabilir, hangisi ile performans sağlıyor ve rahat ediyorsan kurabilirsin. LMDE'de güzel bir ortam, ekran kartını da sorunsuzca tanıtırsın. nvidia-detect paketini kurup, nvidia-detect komutunu çalıştıracaksın. Komutun çıktısı sana hangi paket ile kurulum yapman gerektiğini söylüyor.
Yönetici haklarıyla açınca sıkıntı olmuyor. Sanal makinede nedense çok yavaştı. Bir de Debian Testing'i deneyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Yönetici haklarıyla açınca sıkıntı olmuyor. Sanal makinede nedense çok yavaştı. Bir de Debian Testing'i deneyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Şu an Debian Bullseye'dayım. Senin GPU için depoda doğrudan destek yok. @runit ile Sid deposunu ekleyerek çözmüştük. Debian testing (Bullseye) kurarsan, bağlantıyı incelersin. Çözüldü: Debian Steam libGL. So. 1 hatası

Nvidia sürücüsünü kurmazsan, sistem tam olarak uykuya geçemiyor. Nouveau sürücüsünde dağıtım bağımsız bir sorun var, çekirdeğin daha yeni sürümlerindeki bir sorun sanırım. Bu sebeple gerçek sisteme kurarsan, Nvidia sürücüsünü kur muhakkak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı