Mint'te proton ile oyun oynanılabilir mi?

Linux Mint de proton ile oyun oynamanız için tek gereken şey, Steam'in ayarlayından Steam Play'i etkinleştirmek. Sonra Steam dışı oyunlarınız varsa, onları Steam'e ekleyip oynayabilirsiniz. Sisteminizde Wine yüklüyse Windows setup dosyalarını açıp yükleyip Steam dışı oyunları Steam proton ile de oynayabilirsiniz. (bazı Windows setup sistemleri düzgün çalışamıyor, ama genel olarak çoğu sorun çıkartmadan yüklenebiliyor.)

Eve Online oynayabilir miyim?

Hocam Linux'ta native olmayan oyunlar için ProtonDB sitesine bakmanız çok güzel olur. Hangi oyunun düzgün çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz. Şimdi baktım çalışıyormuş.

Tm bakacağım teşekkürler.

Hocam Linux'ta native olmayan oyunlar için ProtonDB sitesine bakmanız çok güzel olur. Hangi oyunun düzgün çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz. Şimdi baktım çalışıyormuş.

Bir şey dağa soracağım Steam'de olmayan oyunları Windows 10'dan kurduğum gibi sitesinden mi kuracağım yoksa özel bir oyunmu var.

Son düzenleme:
Tm bakacağım teşekkürler.

Bir şey dağa soracağım Steam'de olmayan oyunları Windows 10'dan kurduğum gibi sitesinden mi kuracağım yoksa özel bir oyunmu var.

Setup dosyalarını Wine ile çalıştırıp yükleyebilirsiniz, hatta Windows gibi başlat menüsünde ikon bile çıkıyor. Ama düz Wine ile oyun çalıştırmanı önermem. Ama LoL gibi Launcher'lı oyunları bilmiyorum denemedim.

Setup dosyalarını Wine ile çalıştırıp yükleyebilirsiniz, hatta Windows gibi başlat menüsünde ikon bile çıkıyor. Ama düz Wine ile oyun çalıştırmanı önermem. Ama LoL gibi Launcher'lı oyunları bilmiyorum denemedim.

Hocam peki arkadaşlarla Minecraft oynayabilir miyim?
Not: Onlar Windows 10.

Hocam peki arkadaşlarla Minecraft oynayabilir miyim?
Not: Onlar Windows 10.

Tüm Minecraft versiyonlarında crossplay var. Ama herkesin Java veya Bedrock sürümünde olması lazım iki sürümün crossplay i yok. Linux Mint Java ile birlikte geldiğinden, kolaylıkla Minecraft Java sürümünü oynayabilirsin.

Tüm Minecraft versiyonlarında crossplay var. Ama herkesin Java veya Bedrock sürümünde olması lazım iki sürümün crossplay i yok. Linux Mint Java ile birlikte geldiğinden, kolaylıkla Minecraft Java sürümünü oynayabilirsin.

Tamam teşekkürler ama orijinal değil bir sıkıntı çıkarırımı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı