Mint'te Simgeler gözükmüyor

401916

Hectopat
Merhabalar. Mate ortamıyla kullanıyorum. "MacOSBigSur" adlı imleç temasını silmeye çalışırkenrm: '/usr/share/icons/macOSBigSur' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok şeklinde hata aldım. Ondan sonra sağ üst kısımda gördüğünüz gibi oldu. Nasıl çözerim? Format atmak istemiyorum. @433815 @OzgunP @Huso112 @gen2

Ekran Görüntüsü 2021-12-27 18-51-06.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
dpkg -l | egrep "mint-y|mint-x"
ii  mint-x-icons                               1.6.3                                 all          Mint-X icon theme
ii  mint-y-icons                               1.5.8                                 all          Mint-Y icon theme

Aşağıdaki komutla mint-artwork paketini kur.

Kod:
sudo apt install --reinstall mint-artwork

Sonra eklediğin Gnome2.26 simge teması dizinine gir, içindeki index.theme dosyasını metin düzenleyici ile aç ve Comment=Classic Gnome 2 (2.26) satırının altına aşağıdaki satırı ekle ve dosyayı kaydet.

Kod:
Inherits=Adwaita,gnome,hicolor,Mint-Y

Cinnamon'dan bu yüzden nefret ediyorum. Hataları çok inatçı oluyor. Maalesef benim benzerine muzdarip olup da çözemediğim konulardan birisi :( Kusura bakmayın yardım edemeyeceğim :(

Sorunun Cinnamon'la zerre kadar ilgisi yok, zaten MATE masaüstünü kullanıyor. Büyük ihtimalle kök dizini altındaki icons dizinini elle sildiği için bu sorunları yaşıyor. Aynısını sen de yap, sonra kullandığın masaüstünden nefret etmeye başla. 🙃

Aşağıdaki komutla mint-artwork paketini kur.

Kod:
sudo apt install --reinstall mint-artwork

Sonra eklediğin Gnome2.26 simge teması dizinine gir, içindeki index.theme dosyasını metin düzenleyici ile aç ve Comment=Classic Gnome 2 (2.26) satırının altına aşağıdaki satırı ekle ve dosyayı kaydet.

Kod:
Inherits=Adwaita,gnome,hicolor,Mint-Y

Sorunun Cinnamon'la zerre kadar ilgisi yok, zaten MATE masaüstünü kullanıyor. Büyük ihtimalle kök dizini altındaki icons dizinini elle sildiği için bu sorunları yaşıyor. Aynısını sen de yap, sonra kullandığın masaüstünden nefret etmeye başla. 🙃
Dediğinizi yaptım. 2-3 tanesi düzeldi. Fakat büyük çoğunluğu yine aynı.

Dediğinizi yaptım. Sonuç aynı. Komut çıktısında ise birden kez denemişim.
Kod:
history | grep "rm -r"
   26  sudo rm -r /usr/share/icons MacOSMonterey
   27  sudo rm -r /usr/share/icons MacOSBigSur
   28  sudo rm -r /usr/share/icons/macOSBigSur
   29  sudo rm -r /usr/share/icons/macOSMonterey
   33  sudo rm -r /usr/share/icons/macOSBigSur
   44  history | grep "rm -r"

Dediğinizi yaptım. Sonuç aynı. Komut çıktısında ise birden kez denemişim.
Kod:
history | grep "rm -r"
   26  sudo rm -r /usr/share/icons MacOSMonterey
   27  sudo rm -r /usr/share/icons MacOSBigSur

Bu iki komutla /usr/share/icons dizini altındaki tüm dosyaları silmişsin. Senin hatan aradaki boşluk olmuş. Uygulamaların geneli simge dosyalarını /usr/share/icons/hicolor/ altında tutar. Komple dizini sildiğin için, eksik olan tüm uygulamaların simge dosyalarını da silmiş oldun. Şimdi geriye simgesi eksik olan uygulama ya da paketleri yeniden kurmak kaldı. apt --reisntall paket-adı

Bu iki komutla /usr/share/icons dizini altındaki tüm dosyaları silmişsin. Uygulamaların geneli simge dosyalarını /usr/share/icons/hicolor/ altında tutar. Komple dizini sildiğin için, eksik olan tüm uygulamaların simge dosyalarını da silmiş oldun. Şimdi geriye simgesi eksik olan uygulama ya da paketleri yeniden kurmak kaldı. apt --reisntall paket-adı
Kurma işini tek tek mi yapacağım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı