proyato
Centipat
Ben evde yokken annemin arkadaşı ve arkadaşının 9 yaşındaki çocuğu eve gelmiş. Çocukta çok sıkılınca annem benim odama götürmüş çocuğu. İlk önce benim Hot Wheels koleksiyonumdaki kapalı kutu Hot Wheels'ların 2 tanesini açmış ve oynamış. Sıkılınca oturmuş benim bilgisayarıma başlamış oynamaya. Bilgisayara Brawl Stars indirmeye çalışmış saçma sapan virüs indirmiş benim virüs tarayıcıda bloke etmiş. Birkaç saat sonra çocuğun annesi elinde çay bardağıyla kalk gidiyoruz hazırlan demiş çocukta delirmiş resmen sağa sola tekme atmaya başlamış. Benim bilgisayar kasasının üst paneli açık durur ve yataydır hep. Annesi çay bardağını içinde düşürmüş kasanın çayda tam doluymuş. Şalterler atmış sonra çocuk klavyemi yere fırlatmış sinirlenip. Annemde içerdeymiş sesleri duyup gelmiş. Annesi olayı anneme anlatmış. Çocuğun annesi özür dilemeden gitmiş evine çocuğuda alıp. Annem aradı çağırdı beni eve. Monitör hiçbir şekilde çalışmıyor güç ışığı da yanmıyor. Klavyede sorun yok. Fare de iyi durumda. Kasanın içi bayağı çaydı açtığımda kasayı. Ekran kartı tamamen yapış yapış olmuş ve simsiyah olmuş yanmış. RAM'lerde sorun yok. Anakart çalışmıyor. SSD'ye çay hiç gelmemiş sorunsuz çalışıyor. İşlemcinin içini açtım çay döküldü biraz içinden. 70-90k arası masrafa çıktım. Bilgisayarcıya götürdüm. RAM ve SSD hariç kasada hiçbir şeyin yapılmaz olduğunu söyledi. Birkaç yere daha götürdüm onlarda öyle dedi. Monitör için 13K istediler yeni monitör alacağım mecbur, monitör zaten 25k. Ekran kartı RTX 4070 Super. İşlemci Intel i9. SSD 2TB fakat sorun yok SSD'de. 32 GB' RAM'de de sorun hiç yok. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ben o bilgisayarı 7 yıl para biriktirerek ve çalışarak almıştım. Aileyi dava mı etsem? Kısa zamanda mesaj atarsanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: