MIUI neden çok kötü?

Çok iyi yönetilmiyor. İmla hataları, Çince yazılar, Uygulama çökmeleri, yavaşlama gibi birçok sebebi sayabiliriz.

Çince yazı gördüğünüze göre sanırım çakma bir telefon kullanıyorsunuz? Redmi Note 9 Pro kullanıyorum 2,5 yıldır bugüne kadar en az bir kere bile ne ingilizce ne çince bir metin ile karşılaştım.

Optimizasyon berbat, kamera yazılımı çok kötü. Umursamıyorlar. Reklam içeriyor.

Onun yerine Custom ROM kullanıyorum. Çok daha iyi. Herkese öneririm.

Hocam bende kullanıyordum ama batarya kısmında çok sıkıntılı öteki türlü MIUI'dan daha iyi pixdl Experience kullanıyordum.

Çince yazı gördüğünüze göre sanırım çakma bir telefon kullanıyorsunuz? Redmi Note 9 Pro kullanıyorum 2,5 yıldır bugüne kadar en az bir kere bile ne İngilizce ne Çince bir metin ile karşılaştım.

Çıkıyor hocam Çin ROM'u kuruluysa.

Hocam kendim kullanıyorum MIUI 12'deki animasyonları bile kaldırdılar 13 ile.

En son 12'yi kullanmıştım. Performans artışı için animasyonlarda azalmaya gitmiş olabilirler. Ara versiyonlarda bazen böyle tip güncellemelere denk geliyoruz.

Arkadaşlar MIUI neden çok kötü?

Kişiden kişiye değişir reis. Kapatılabilir reklamlar dışında pek bir problemi yok bana göre. Xiaomi artık F/P'den ayrılmış biri olarak reklam servislerini kökten kaldırması gerekiyor. Hiç etik değil reklamlı reklamlı pahalı cihazlar sunması.

Hocam bende kullanıyordum ama batarya kısmında çok sıkıntılı öteki türlü MIUI'dan daha iyi pixdl Experience kullanıyordum.

Çıkıyor hocam Çin ROM'u kuruluysa.

Çin rom kuruluysa zaten görebileceğin maksimum dil çince, kısmi olarak ingilizce desteği var birde. Dil desteği yok çin romunda. Xiaomi.eu custom rom veya Global MIUI sürümlerini kullanman lazım reis bu konuda.

Kişiden kişiye değişir reis. Kapatılabilir reklamlar dışında pek bir problemi yok bana göre. Xiaomi artık F/P'den ayrılmış biri olarak reklam servislerini kökten kaldırması gerekiyor. Hiç etik değil reklamlı reklamlı pahalı cihazlar sunması.

Reklam olayı Redmi cihazlarda vardı. Mi cihazlarda uzun süredir denk gelmiyorum. Zaten Redmi cihazları da önermiyorum. Malzeme kalitesinden tutun bataryaya kadar her şeyi hayat karartıcı. Birçok kişi Fiyatı uygun diye Redmi alıyor ama dediğiniz gibi reklam olayları falan araya sıkıştırılınca daha bir kötü yöne gidiyor.

Hocam durduk yere takılmalar, kasmalar, güncellemerle daha hızlı olacak diye daha kötü arayüz oluyor.

Bende 11 Pro var MIUI sürümü de 13.0.11 ben memnunum abartıldığı gibi bir durum yok daha 1 kez Çince yazı vs görmedim kasma donma vs yaşamıyorum.

Reklam olayı Redmi cihazlarda vardı. Mi cihazlarda uzun süredir denk gelmiyorum. Zaten Redmi cihazları da önermiyorum. Malzeme kalitesinden tutun bataryaya kadar her şeyi hayat karartıcı. Birçok kişi fiyatı uygun diye Redmi alıyor ama dediğiniz gibi reklam olayları falan araya sıkıştırılınca daha bir kötü yöne gidiyor.

Hocam bir de One UI ile MIUI karşılaştırdığınızda Redmi alınmaz.

Kendi performansını tam olarak kullanamıyor kötü bir optimizasyona sahip. Apple ve Samsung'un telefonlarında 2 GB RAM'le bile rahat bir şekilde oyun oynarken MIUI'de 6 GB'da bile zor oynanabiliyor.

Oyundan daha çok normal kullanımda bile çok kötü 4 GB RAM'li telefonumda sadece 1.6 GB kullanılabilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-05-08-23-35-42-923_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2023-05-08-23-35-42-923_com.miui.home.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 87
Reklam olayı Redmi cihazlarda vardı. Mi cihazlarda uzun süredir denk gelmiyorum. Zaten Redmi cihazları da önermiyorum. Malzeme kalitesinden tutun bataryaya kadar her şeyi hayat karartıcı. Birçok kişi Fiyatı uygun diye Redmi alıyor ama dediğiniz gibi reklam olayları falan araya sıkıştırılınca daha bir kötü yöne gidiyor.

Redmi Note 9 Pro'dan ya Poco F5'e ya da Xiaomi 13'e geçmeyi düşünüyorum. Poco F5'e bakınca ekranda parmak izi okuyucu olmaması ayrı bir sinir. Xiaomi 13 tarafına bakınca 30 bin liraya telefon mu alınır diyorum😂 Marka fark etmez samsung al apple al diyen illa ki çıkacak ancak bir telefona verilmez. Kaldı ki işimi evde olmadığımda mobilden de yönetiyor olmak, bankacılık, sosyal medya, kamera, güvenlik ve yazılım dışında hiçbir şey umrumda değil telefonlarda. Poco F5'in gerçekte Redmi Note 12 Turbo olduğunu bildiğimize göre çerçevesi %99 plastik olarak gelecektir.

Hocam bir de One UI ile MIUI karşılaştırdığınızda Redmi alınmaz.

Oyundan daha çok normal kullanımda bile çok kötü 4 GB RAM'li telefonumda sadece 1.6 GB kullanılabilir.

Bu güne kadar 6 GB RAM ile bir problemim olmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-05-08-23-38-11-981_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2023-05-08-23-38-11-981_com.miui.home.jpg
    31,8 KB · Görüntüleme: 83

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı