MIUI neden çok kötü?

Peki bu neyin sponsorluğu yaani ayarlarda bile sponsorluk alıyorsa Xiaomi Redmi serisi satmasın. Telefonu bedava verse sponsorluğu anlarım hani ama gelipte "para" ile sattığın cihazdanda sponsorluk bahanesiyle reklam koymak pek mantıklı değil.
Örneğin siz YouTube Premium'u neden alıyorsunuz? Reklam görmemek için.
Para ödemeyen YouTube kullanıcıları reklamları görmekte çünkü sistem için para lazım.

Ama burada durum şu paranla rezil oluyorsun. Her şeyi sponsorluğa bağlama hemen sanki telefonu bedava almışız gibi muamele ediyorsun bana. İlla mi cihaz almak zorundaysa insanlar Xiaomi çöplükten başka bir şey değildir o zaman. Redmi cihaz kullanan biri olarak mi serisi cihaz verseler yine almam.

Paranla rezil olmuyorsun. Sana 11000 TL'lik telefonu 8600 TL'ye veriyorlar. Şu yorumlarınız öyle enteresanki ticaret bilgisinden çok uzakta olduğunuzu gösteriyor. Sponsorluk, Reklam anlaşmaları, patent reklamlaması gibi birçok konudan bilginiz yok. Birçok üründe durum böyle. Hatta DTS ve Amazon Global sponsor oluyor diye Acer Laptoplar'ın bazıları ucuza veriliyor böyle. Birçok Acer laptop Amazon bantlarıyla ve DTS Sound etiketleriyle satıldığı için ucuza gittiği bilinmekte. Aynı şeyi ASUS'da yapıyor. Sponsorluk almadığı TUF ürünlerinin birebir sponsorlu aldıkları ürünü bile ucuza sattığı biliniyor. Adamlar sponsorluk alıyor diye size telefonu yeterince ucuza satıyor. Tabii ki bu ucuzluğun bedeli olarak müşteriyede bu yansıyacaktır. Bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Çok uçuk noktada bakıyorsunuz. Sponsorluk veriyor diye telefonu bedavaya versin o mantıkla. Her şey parasıyla sonuçta. Siz bunları görmek istemiyorsanız bu cihazları almak zorunda değilsiniz. Daha önceden de söylemiştim. Müşterinin taleplerini karşılayan her zaman bir üretici vardır. Benim sonuçta param var performans beklentim var reklamla uğraşmak istemiyorum. Bu sebeple parasını verip de adamakıllı bir telefon kullanabiliyorum. Gündelik kullanıcıların büyük çoğunluğu memnun olduğu için bu adamlar piyasada tutundu. Sonuçta herkesin telefona ayırabileceği bütçesi bu kadar büyük değil. Kimse size zorla bu telefonu alında demiyor. Verdikleri ortada. YouTube incelemelerinde de uygulamalarda reklamlar çıktığını birkaç günlük kullanımda bellek yoğunluğundan dolayı bataryasının hızlı bittiğini ve uygulamalarının zamanla donduğunu söylemiş. Size kalmış. Adamların ticaret mantığına mantıklı değil diyorsunuz. Fakat geliştiricilerinde bir şekilde parayı çıkartması gerekiyor. Donanım maliyetine göre %3'lük kâr oranı vermiş olan bir firma parasını da reklamdan çıkartsın.
 
Paranla rezil olmuyorsun. Sana 11000 TL'lik telefonu 8600 TL'ye veriyorlar. Şu yorumlarınız öyle enteresanki ticaret bilgisinden çok uzakta olduğunuzu gösteriyor. Sponsorluk, reklam anlaşmaları, patent reklamlaması gibi birçok konudan bilginiz yok. Birçok üründe durum böyle. Hatta DTS ve Amazon global sponsor oluyor diye Acer Laptoplar'ın bazıları ucuza veriliyor böyle. Birçok Acer laptop Amazon bantlarıyla ve DTS sound etiketleriyle satıldığı için ucuza gittiği bilinmekte. Aynı şeyi ASUS'da yapıyor. Sponsorluk almadığı TUF ürünlerinin birebir sponsorlu aldıkları ürünü bile ucuza sattığı biliniyor. Adamlar sponsorluk alıyor diye size telefonu yeterince ucuza satıyor. Tabii ki bu ucuzluğun bedeli olarak müşteriyede bu yansıyacaktır. Bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Çok uçuk noktada bakıyorsunuz. Sponsorluk veriyor diye telefonu bedavaya versin o mantıkla. Her şey parasıyla sonuçta. Siz bunları görmek istemiyorsanız bu cihazları almak zorunda değilsiniz. Daha önceden de söylemiştim. Müşterinin taleplerini karşılayan her zaman bir üretici vardır. Benim sonuçta param var performans beklentim var reklamla uğraşmak istemiyorum. Bu sebeple parasını verip de adamakıllı bir telefon kullanabiliyorum. Gündelik kullanıcıların büyük çoğunluğu memnun olduğu için bu adamlar piyasada tutundu. Sonuçta herkesin telefona ayırabileceği bütçesi bu kadar büyük değil. Kimse size zorla bu telefonu alında demiyor. Verdikleri ortada. YouTube incelemelerinde de uygulamalarda reklamlar çıktığını birkaç günlük kullanımda bellek yoğunluğundan dolayı bataryasının hızlı bittiğini ve uygulamalarının zamanla donduğunu söylemiş. Size kalmış. Adamların ticaret mantığına mantıklı değil diyorsunuz. Fakat geliştiricilerinde bir şekilde parayı çıkartması gerekiyor. Donanım maliyetine göre %3'lük kâr oranı vermiş olan bir firma parasını da reklamdan çıkartsın.

E tamamda telefonu direkt maliyetiyle satsın 12K aldıktan sonra 3 yıl kullanırım "reklamsız" bir şekilde.
Ama reklam kitleyip isterse 8K'ya satsa 6 ay sonra gider değiştiririm telefonu.
Dalga konusu bu olay.
 
Cihazın 3 dakikada açılması.
Instagram'da donma.
120 Hz tazeleme oranının takır takır kasması.
Google'a 8 saniyede girme.
Ayarlarda reklam çıkması.
Takvim uygulamasında bile stabil olmaması.
Navigasyon tuşlarının geç algılaması.

Aralarından tek yaşadığım reklam olayı. Belki cihazla alakalıdır bilmiyorum, Note 10 Pro var bende. Arkadaşlarımdan biri telefonu eline aldığında ekran 120Hz mi? Gibi sorular geliyor kasma donma yaşamadım. Uygulama açılışlarında da sorun yaşamadım. Instagram değil de kameraya girince bazen siyah ekranda kalıp atıyor (telefon root lu olduğu için modem dosyasına bagliyorum bu durumu )
 
Aralarından tek yaşadığım reklam olayı. Belki cihazla alakalıdır bilmiyorum, Note 10 Pro var bende. Arkadaşlarımdan biri telefonu eline aldığında ekran 120Hz mi? Gibi sorular geliyor kasma donma yaşamadım. Uygulama açılışlarında da sorun yaşamadım. Instagram değil de kameraya girince bazen siyah ekranda kalıp atıyor (telefon root lu olduğu için modem dosyasına bagliyorum bu durumu )

Şu an kullandığım Note 8 ile de siz ile aynı kamera sorununu yaşıyorum ama benim telefonda root yok.
 
Reklamları Hyper OS ile kaldırmaya hazırlanıyor galiba Xiaomi, global sürüm en son dosya yöneticisi sürümünden reklamlar kaldırılmış,reklamları kapatma düğmesi de yok.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı